#metoo

21 november 2017
#metoo

De hashtag #Metoo gaat sinds enkele weken viraal en zwengelt meer dan alleen de discussie aan over wat wel of niet geoorloofd is op de werkvloer. De hashtag verbindt én verdeelt. Voor veel mensen met ervaring is #metoo net dat duwtje wat ze nodig hebben om hun ervaringen te delen.

Negatieve reacties die hun openbaring over seksuele intimidatie teweegbrengen, kunnen hen uit hun evenwicht brengen. Psychische problemen kunnen leiden tot zelfmoordgedachten. Zit je in de knel of maak je je zorgen om iemand anders? Zoek dan hulp. Bij 113 kun je dag en nacht terecht, anoniem, 7 dagen per week.

Mensen die te maken hebben gehad met seksuele intimidatie worden geconfronteerd met iets dat heftige gevoelens opwekt. Niet iedereen heeft zo’n ingrijpende gebeurtenis verwerkt. Door deze confrontatie met je verleden kun je in de knel raken. Je kunt je door negatieve reacties onzeker of zelfs minderwaardig gaan voelen. In het ergste geval kun je denken dat je niets waard bent, of dat de wereld beter af is zonder jou.

Is dit het geval? Zoek dan hulp en neem iemand in vertrouwen. Praten lucht op en je kunt er een leven mee redden. Je staat er niet alleen voor. Heeft de ander (nog) geen professionele hulp? Via 0900-0113 of de chat op 113.nl kan hij bij ons terecht, anoniem, dag en nacht, 7 dagen per week.

113 biedt ook kortdurende therapie die je vanuit je eigen, vertrouwde omgeving kunt volgen, anoniem telefonisch of online. Vermoed je dat iemand aan zelfmoord denkt? Neem dan contact op met de crisislijn via 0900-0113 of chat op 113.nl

Betrokkenen die negatief in verband worden gebracht met seksuele intimidatie verliezen vaak status, respect van anderen en relaties. Schuld, schaamte spelen een rol. Ken je iemand die in een gelijksoortige situatie zit en maak je je zorgen?

Neem dan contact op met 113. Praten lucht op en je kunt er een leven mee redden. Je staat er niet alleen voor. Heeft de ander (nog) geen professionele hulp? Via 0900-0113 of de chat op 113.nl kan hij bij ons terecht, anoniem, dag en nacht, 7 dagen per week.