Jong & Gay

Hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen? Hoe is het om erachter te komen dat je lesbisch, homo, biseksueel of transgender bent? LHBT’ers moeten al heel jong dealen met angst voor afwijzing, daadwerkelijke uitsluiting, problemen met familie, verlies van vrienden en vooral de worsteling om zichzelf te accepteren. Deze jongeren denken 5x vaker aan zelfmoord dan leeftijdsgenoten.

Hoe ziet de expositie eruit?

De video links geeft een beeld van wat je kunt verwachten van de expositie.

Expositie Jong & Gay

De expositie Jong&Gay is te zien door heel Nederland. 113 Zelfmoordpreventie zoekt hiervoor de samenwerking op met onder meer LHBT-netwerken, jongerenorganisaties, het onderwijs en de GGD. In elke regio is de expositie gratis toegankelijk. Omdat wij allemaal een cruciale rol kunnen spelen in het leven van iemand die nadenkt over zelfmoord.

De expositie Jong en Gay is een voortzetting van een project van Marjolein Annegarn. Zij fotografeerde jonge LHBT’ers tussen de 14 en 19 jaar en vroeg naar hun ervaringen.

Portret Djayden

Portret Djayden

Hij heeft een lange tijd naar zichzelf gezocht. Eerst was er de twijfel over geaardheid, en later over gender. Djayden vertelt openhartig over zijn zoektocht naar zichzelf.

Portret Peter Jan

Portret Peter Jan

Peter Jan werd drie maanden te vroeg geboren en hield daar een halfzijdige verlamming en ernstige slechthorendheid aan over. ‘Ik weet niet beter dan dat ik altijd al ‘anders’ ben geweest. De ontdekking dat ik homoseksueel was, ach ja, dat kon er ook nog wel bij.’

Portret Esther Deinum

Portret Esther Deinum

Door de worsteling met haar seksuele geaardheid en de dood van een dierbare vriendin stortte Esther zich 10 jaar lang in een leven vol drugs, drank en grenzeloosheid. De liefde voor haar buurmeisje bleek haar redding.

Waar kan ik de expositie zien?

De expositie is te zien op de volgende plekken:

  • Eindhoven: datum nog niet bekend
  • tijdens de Gay Pride in Amsterdam

Contact

Heb je vragen over de expositie? Neem contact op!

Kris van den Veen
Kris van den Veen