Evelien van Goor

Evelien van Goor is kwartiermaker voor ggz-instellingen en het onderwijs. Ggz-instellingen hebben, net als het onderwijs, regelmatig te maken met suïcide op de werkvloer. Een goed suïcidepreventiebeleid is voor deze sectoren letterlijk van levensbelang. Evelien helpt graag met het invoeren van verantwoord beleid binnen deze sectoren. Ze gebruikt haar kennis en ervaring om met je mee te denken en advies te geven op het gebied van suïcidepreventie. 

Kwartiermakers_-3366-magneet 7x7_pk.jpg

Toen Evelien jaren geleden solliciteerde bij 113 kwam ze na het gesprek stralend naar buiten. ‘Ik proefde zó veel passie bij 113. En het uitgangspunt ‘de cliënt’ is ook expert’ sluit erg aan bij hoe ik denk. Als je denkt: ik weet het beter, ik zal eens even vertellen hoe het moet, dan help je mensen niet. We hebben elkáár nodig.

Eveliens kracht is contact maken. ‘Ik kan aanvoelen waar een ander ‘zit’ en wat iemand nodig heeft. Daarom kan ik ook goed obstakels aanpakken. In mijn functie van kwartiermaker bij 113 ga ik langs bij ggz-instellingen en scholen om over suïcidepreventie te praten. Ik stel vragen over hoe het beleid is en of ze iets nodig hebben. Voor scholen heb ik een handreiking geschreven, heel praktisch, hoe herken je suïcidale jongeren en hoe ga je in gesprek? Scholen komen vaak als eerste met jongeren met suïcidale gedachten in aanraking, nog voordat zij bij de ggz terechtkomen.

Bij ggz-instellingen werkt het heel goed om voorbeelden van andere instellingen te delen. Dat is heel inspirerend.

Waar ik echt blij van word in mijn werk? Als ik merk dat mensen óók gedreven raken, bijvoorbeeld als een school het onderwerp suïcidepreventie omarmt en de leerlingen steeds meer ondersteuning krijgen. Dan zie ik dat mijn werk effect heeft. suïcidepreventie krijgt structureel vorm en mensen hebben daar echt iets aan.
Mijn persoonlijke doel? In de toekomst wil ik aan de slag als psychotherapeut. Dat vind ik een mooi vak. Samen op zoek gaan naar wat iemand helpt en nodig heeft in zijn of haar leven.’

Contact

Neem contact met me op via dit formulier.


In onderstaande video vertelt Evelien meer over zelfmoordpreventie in het onderwijs