Stage lopen

113 is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met zelfmoordpreventie. Stage lopen bij ons betekent veel verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving. We zijn op de crisislijn 24/7 bereikbaar via de chat en telefoon. Daarnaast geven we kortdurende therapie aan mensen met suïcidale gedachten. Je kunt bij ons de volgende stages doen:

Daarnaast hebben wij ook regelmatig plek voor studenten die een onderzoekstage willen doen.

Klinische stage voor masterstudenten

Wij hebben voor de instroom van december nog enkele stageplekken beschikbaar. Voorafgaand vindt er een introductie plaatst op maandag 12 november en een 4-daagse training op plaats op: 16, 17, 23, 24 november van 14:00 tot 21:00 uur. De introductie en training zijn verplicht om stage te lopen bij 113.

Voor masterstudenten klinische psychologie heeft 113 een klinische stage zelfmoordpreventie. Deze duurt 6 maanden op drie vaste diensten per week, die in overleg met jou worden vastgesteld. Een werkweek loopt van maandag tot en met zondag en kent wisselende diensten. In het begin voer je voornamelijk crisisgesprekken via chat en telefoon. Daarna kijk je mee met hulpverleners suïcidepreventie tijdens e-mail-, chat- en telefoontherapiesessies en start je, onder hun begeleiding, met het telefonische spreekuur, triage en het verzorgen van intakes.  Tenslotte geef je naast bovenstaande taken zelf online therapieën, eerst onder begeleiding, daarna zelfstandig.  

Bekijk de klinische stage-ervaring van Irma.

Praktijkstage

Na een uitgebreide en intensieve training  op het gebied van suïcidaliteit en gespreksvaardigheden, werk je als praktijk stagiair gedurende een jaar of een half jaar (afhankelijk van je stagevoorwaarden) op tenminste twee vaste dagen in de week in de crisishulplijnen van 113. Je voert gesprekken per chat en telefoon, met cliënten die 113 benaderen om hun verhaal te doen. Je hebt als voornaamste doel het actief bespreekbaar maken van de suïcidaliteit, naast het bieden van een goed luisterend oor. Hierbij krijg je supervisie van deskundige psychologen en heb je de kans om te voelen en ervaren wat het werken met mensen die aan zelfmoord denken inhoudt. Je leert hoe je de juiste gesprekstechnieken op een effectieve manier kunt inzetten, hoe je empathie en echtheid kunt tonen in gesprekken en hoe je om kunt gaan met crises. Vanzelfsprekend neemt jouw kennis omtrent suïcide en suïcidepreventie enorm toe, wat een zeer gewaardeerde aanvulling is op jouw studie.

Bekijk de praktijkstage-ervaring van Vera.

Buitenschoolse stage 

Wil je in het kader van je professionele ontwikkeling werkervaring opdoen of zoek je een stage buiten het curriculum danwel na afronding van je hbo- of wo-opleiding? Wil je ervaring opdoen met EHealth met veel cliëntencontact en de mogelijkheid je gespreksvaardigheden te vergroten? Wil je deel uitmaken van een innovatief zorgconcept voor zelfmoordpreventie in Nederland? Dan is een buitenschoolse stage misschien iets voor jou. Je wordt begeleid bij je professionele ontwikkeling door een senior psycholoog. Je zet je daarbij voor 16 uur per week voor tenminste een half jaar in, of voor 24 uur per week voor een periode van tenminste 3 maanden.

Is deze periode of het aantal uur niet haalbaar voor je, kijk dan eens bij ons vrijwilligerswerk in de crisislijnen, als mogelijk goed alternatief.

Solliciteren

Geïnteresseerd? Bekijk dan de volledige vacaturetekst, deze tref je hierboven aan onder de betreffende link in de tekst. Op deze pagina vind je ook het sollicitatieformulier. 

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Denise van der Lans.

Mail: recruitment@113.nl     
Telefoon: 06 23 19 66 28

of via ons secretariaat 020 3113883

Denise