Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
NL
EN

1K Z1E J3 - Praten over suïcide is best spannend, maar jij kan het ook.

Sinds september 2022 staan er door heel Nederland al meer dan 1000 bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek, waarin je iemand écht ziet.

Want om elkaar echt te zien, heb je tijd nodig. Een momentje rust. Om elkaar eens aan te kijken, te onderzoeken wat je nodig hebt, hoe je elkaar kan helpen.

Er rust namelijk nog steeds een taboe op het praten over zelfdoding. Terwijl een gesprek juist enorm kan opluchten en het begin kan zijn van een oplossing. Iedereen kan zo’n gesprek voeren, het is spannend maar niet moeilijk.

1K Z1E J3 (Ik zie je) helpt je er graag bij. Bekijk de persoonlijke verhalen hieronder achter de 1K Z1E J3-bankjes. Ondertussen zijn al meer dan duizend 1K Z1E J3-plaquettes verspreid en achter elk zo’n plaquette zit een bijzonder verhaal. Verhalen die inspireren, die motiveren en die helpen het taboe te doorbreken. Doe daarnaast ook de gratis online training.

Doe de gratis online training suïcidepreventie

plaatje

"Het is altijd anders dan je op dit moment ziet"

“Suïcidepreventie vraagt om brede samenwerking”

“De 1K Z1E J3-bankjes zijn van ons allemaal”

“Het gaat erom dat er over zelfdoding gesproken mag worden”

“Ik hoop dat er structureel meer aandacht komt voor mentale gezondheid”

“Klein en praktisch gebaar dat suïcide heel zichtbaar maakt”

Foto

Bankjes als onderdeel van de campagne

Door heel Nederland staan er nu al meer dan 1000 bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek. De bankjes zijn te herkennen aan de plaquette met de tekst 'Een goed gesprek begint met iemand écht zien', het 1K Z1E J3-logo en een QR-code.

Zo doe je mee

Kijk hieronder op de kaart welke gemeentes al hebben aangegeven mee te willen doen. Heb je in jouw gemeente al een bankje gevonden? Deel jouw foto van het bankje met #1KZ1EJ3 @113zelfmoordpreventie en wij delen deze via onze kanalen. Wil jij ook een plaquette bestellen. Stuur ons een bericht.

Bankjes door heel Nederland

Klik hier voor een volledig overzicht van de gemeentes die meedoen aan de 1K Z1E J3-campagne.