Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons

1K Z1E J3 - Praten over suïcide is best spannend, maar jij kan het ook.

Vanaf nu staan er door heel Nederland bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek, waarin je iemand écht ziet.

Want om elkaar echt te zien, heb je tijd nodig. Een momentje rust. Om elkaar eens aan te kijken, te onderzoeken wat je nodig hebt, hoe je elkaar kan helpen.

Er rust namelijk nog steeds een taboe op het praten over zelfdoding. Terwijl een gesprek juist enorm kan opluchten en het begin kan zijn van een oplossing. Iedereen kan zo’n gesprek voeren, het is spannend maar niet moeilijk.

1K Z1E J3 (Ik zie je) helpt je er graag bij. Bekijk de interviews waarin schrijver en presentator Özcan Akyol het gesprek aangaat met bekende Nederlanders en doe de gratis online training.

Doe de gratis online training suïcidepreventie

VraagMaar

Bankjes als onderdeel van de campagne

Door heel Nederland staan er nu bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek. De bankjes zijn te herkennen aan de plaque met de tekst 'Een goed gesprek begint met iemand écht zien', het 1K Z1E J3-logo en een QR-code.

Zo doe je mee

Kijk hieronder op de kaart welke gemeentes al hebben aangegeven mee te willen doen. Heb je in jouw gemeente al een bankje gevonden? Deel jouw foto van het bankje met #1KZ1EJ3 @113zelfmoordpreventie en wij delen deze via onze kanalen. Wil jij ook een plaque bestellen. Stuur ons een bericht.

Bankjes door heel Nederland