GGZ Drenthe Assen



Hulpverleners en nabestaanden in Assen stappen donderdag 9 september op de fiets om aandacht te vragen voor zelfdoding onder jongeren.
Dat gebeurt op initiatief van GGZ Drenthe in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie, Stichting Route Jack, Break the Stigma for families, GGD Drenthe, Accare en Espria Ledenvereniging.
Romy (21) had suïcidale gedachten: 'Erover praten helpt'
Hulpverleners en nabestaanden zaten vanochtend op de fiets op de wielerbaan in Assen om aandacht te vragen voor zelfdoding onder jongeren. "Deze dag is nodig omdat het een onderwerp is dat blijvend op de agenda moet. Om mentale problemen bespreekbaar te maken", zegt Bertwin Zwiers, verpleegkundige bij Accare.
Regio IJsselland



Zwolle
Ruim 1800 Nederlanders sterven jaarlijks aan zelfdoding. De omgeving wordt hier hard door geraakt. Talloze professionals maken zich hard voor suïcidepreventie in Nederland. Daarom maakte 113 in de week van 6 tot en met 10 september een tour door het land. Op 9 september stond de bus van ‘Roadtrip Suïcidepreventie’ op het Lübeckplein en bij Isala.
De bus wordt als middel gebruikt om het gesprek aan te gaan met voorbijgangers. Het team van 113, GGD IJsselland, Slachtofferhulp Nederland en politie IJsselland deelden bloemen uit om het taboe rondom zelfmoord(gedachten) te doorbreken.