De trainers van 113

Onze trainers maken het verschil

De trainers van 113 zetten zich landelijk in voor zelfmoordpreventie. Dat doen zij door het geven van de suïcidepreventietraining voor gatekeepers, maar ook door het geven van voorlichting en workshops. 

Maak kennis met onze trainers

Train-de-trainer

Trainers van 113 krijgen een gedegen train-de-trainer programma en blijven zich daarna ontwikkelen. 113 evalueert de prestaties van trainers op systematische wijze en biedt hen meerdere keren per jaar intervisie/bijscholing, zodat zij handelen naar de laatste wetenschappelijke inzichten.

Veilig en betrouwbaar

Onze trainers werken niet voorschrijvend, maar richtinggevend en ondersteunend, aansluitend bij de werksetting, voorkennis en ervaring van de doelgroep. Ze signaleren de impact op de deelnemers en weten deze bespreekbaar te maken waar nodig. Ze creëren een veilige omgeving, de ideale basis voor reflectie en persoonlijke groei.

Yvonne Lonis

i
X Yvonne Lonis (1961) werkzaam als zelfstandig trainer, coach en systemisch opsteller en werkt voor verschillende opdrachtgevers. Systemisch werk, psychopathologie en omgaan met suïcidaal gedrag zijn de onderwerpen waar Yvonne trainingen in geeft. Ze werkt sinds 2015 als gatekeeper trainer bij 113. Ze onderschrijft de missie: ‘Niemand zal eenzaam en radeloos sterven door zelfmoord’, van harte.

Sharita van Gent

i
X Sharita van Gent (1974) is freelance trainer/organisatieadviseur. Haar trainingen richten zich op talentontwikkeling bij individuen én teams. Elk mens heeft een talent en zij brengt dit op verfrissende wijze aan het licht. Met haar energieke en originele manier van trainen haalt zij een onderwerp als zelfmoord uit de taboesfeer. Zij staat achter de missie dat niemand in eenzaamheid mag sterven en zet zich daar voor in als trainer bij 113.

Wout van Veen

i
X Wout van Veen (1959) is al vele jaren zelfstandig trainer, systemisch-coach en mediator. Zijn belangrijkste drijfveer is zingeving. De missie van 113 past daar naadloos bij: niemand die radeloos en eenzaam sterft. Wout is tevens trainer “contact maken met -mogelijk- suïcidale personen” voor medewerkers van de NS en ProRail en omarmt de doelstelling van 113: iedereen in Nederland trainen tot gatekeeper.

Stijn Loeffen

i
X Stijn Loeffen (1975) werkt inmiddels drie jaar als teamleider en trainer bij 113. Zijn professionele voorland ligt in de geestelijke gezondheidszorg, o.a. op het gebied van psychose, persoonlijkheidsproblematiek, relatieproblematiek. Niet alleen in het werk in de ggz, maar zeker ook in het werken in de lijnen spreekt hij vaak mensen die door uiteenlopende redenen problemen ervaren in het verbinden met belangrijke anderen. Stijn focust zich in de training op het contact maken én het te behouden.

Anne Gaijmans

i
X Anne Gaijmans (1974) is internationaal gecertificeerd supervisor en opleider in Transactionele Analyse (PTSTA). Ze wordt gelukkig van pure ontmoetingen waarbij er echt contact is tussen haar en de ander. Dat is vaak het geval bij de gatekeepertraining. Anne is goed in het scheppen van een veilige oordeelloze leeromgeving. Haar doel is het doorbreken van het taboe omtrent zelfmoord. Uit eigen ervaring weet zij hoe moeilijk het is om er over te praten en tegelijkertijd wat een opluchting het is als er wel over zelfmoord gesproken mag worden.

Age Hunse

i
X Age Hunse (1963) werkt als Verpleegkundig Specialist bij de afdeling Ziekenhuispsychiatrie in Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. In zijn werk komt hij regelmatig in contact met personen die een suïcidepoging hebben gedaan en geeft hij onderwijs over suïcidaliteit aan medewerkers in het ziekenhuis. Hij ziet dat er bij de deelnemers aan gatekeepertrainingen een grote behoefte is om te leren om contact te maken bij suïcidaliteit.

Annewyke Lodenstein

i
X Annewyke Lodenstein (1973) is verpleegkundig specialist en consulent seksuele gezondheid. Ze werkt part time bij GGD Zeeland en heeft daarnaast haar eigen praktijk voor seksuologische hulpverlening. Ze gaf vele voorlichtingen en trainingen aan jongeren en professionals. Ze is betrokken geraakt bij 113 suïcide preventie omdat ze op haar werk regelmatig mensen uit de doelgroep LHBT spreekt die niet lekker in hun vel zitten en zelf hun leven weinig waard vinden. Daarbij weet zij hoe belangrijk het is om intieme vragen toch te durven stellen, omdat dat mensen bijna altijd verder helpt.

Barbara Rooks

i
X Barbara Rooks (1971) is werkzaam als zelfstandig coach/counselor en Reiki behandelaar in haar praktijk Een Reikende Hand te Beekbergen. Door de ervaringen als kwartiermaker maar ook door enkele privé ervaringen, is het doel ‘naar 0 zelfmoorden’ voor haar vanzelfsprekend. Als trainer bij 113 hoopt zij een bijdrage te leveren in het doorbreken van het taboe en mensen meer handvatten te kunnen geven hoe om te gaan met iemand die aan zelfmoord denkt.

Bart Peeters

i
X Bart Peeters (1993) is recentelijk afgestudeerd als psycholoog, gespecialiseerd op kinderen en adolescenten. Gedurende zijn studie heeft hij zich verbaasd over het aantal zelfmoordgedachtes onder studenten en het taboe daar op. Dit is voor hem de voornaamste reden geweest om mee te helpen of het aantal zelfmoordpogingen in Nederland te verminderen en zich in te zetten als gatekeeper trainer in de suïcidepreventie. Zijn focus ligt op de jongeren doelgroep.

Carla van der Avoird

i
X Carla van der Avoird (1988) is een energieke bruggerbouwer. Op dit moment is zij ook werkzaam als trainer en adviseur bij GGD IJsselland. En geeft ze trainingen rondom persoonlijke leiderschap, seksuele gezondheid en positieve gezondheid. Ze heeft zich de afgelopen 10 jaar in het trainersvak mogen ontwikkelen. Deze ervaringen zorgen ervoor dat Carla goed is in het bespreken van lastige onderwerpen door een veilige sfeer te creëren en aan te voelen wat nodig is in de groep.

Ceelina Janmaat

i
X Ceelina Janmaat (1964) is coach/counselor. Sinds 2006 werkt zij ook als trainer en traumahulpverlener bij schokkende gebeurtenissen. Daarnaast werkt zij in het voortgezet onderwijs als contactpersoon en houdt zij zich bezig met leerlingverzuim. Omdat zij in haar werk op verschillende manieren met suïcide te maken heeft, is zij als vanzelf bij 113 terecht gekomen; in eerste instantie door de gatekeeperstraining te volgen en nu om de training te geven.

Cora Ruissen

i
X Cora Ruissen (1960) werkt al geruime tijd als sociaal verpleegkundige bij de GGD Zeeland. Bij dit werk komt zij in contact met mensen die zorg mijden en/of verward zijn. Als mensen geen toekomstperspectief meer zien, is suïcide een onderwerp. Naast dit werk werkt Cora ook als procesleider psychosociale hulpverlening in rampenbestrijding. Preventiewerk zit dan ook in haar hart en nieren. Zij hoopt dat de deelnemers in haar training inzichten krijgen in hoe helpend het kan zijn om in gesprek te gaan en suïcide bespreekbaar te maken.

Dorine Lustig

i
X Dorine Lustig (1964) is mateloos gefascineerd door hoe mensen met elkaar communiceren en hoe dat vaak beter kan. Als trainer biedt ze hierbij ondersteuning, in haar baan bij de Telefonische Hulpdienst Utrecht en freelance bij onder meer 113. Daarnaast verzorgt zij met haar bedrijf TangoToolsTraining workshops en trainingen over communicatie, leiderschap en samenwerking met behulp van haar andere passie: de tango.

Elsbeth Kuysters

i
X Elsbeth Kuysters (1962) werkt sinds 1993 als bedrijfspsychologe. Ze heeft inmiddels al 20 jaar een eigen coaching- en trainingspraktijk op het gebied van arbeid en gezondheid. Suïcidaliteit komt ze in haar werk en in haar persoonlijk leven op verschillende manieren tegen. Emotionele veiligheid staat bij haar trainingen voorop. Ze deelt graag haar kennis en ervaring en werkt met haar hart. Ze vindt het belangrijk dat gedachten aan de dood eerder bespreekbaar worden gemaakt, zodat de ander er niet eenzaam in hoeft te zijn. En dat eerder gepaste hulp kan worden geboden.

Elzeline Strijker

i
X Elzeline Strijker (1971) is werkzaam bij GGD regio Utrecht als gedragswetenschapper. Daar werkt ze als incidentenfunctionaris, waarbij ze optreedt als inhoudelijk deskundige in situaties waarbij jeugdigen zijn betrokken en er sprake is/ kan zijn van maatschappelijke onrust. Elzeline is trainer geworden bij 113, omdat ze mee wil helpen het aantal suïcides in Nederland terug te dringen. Elke suïcide is er voor haar één teveel.

Evertine Schouten

i
X Evertine Schouten (1983) is een enthousiaste en betrokken trainer, coach en gezinsbehandelaar. In haar werk is ze altijd gericht op ‘het beste uit de ander halen’. Ze heeft ervaring opgedaan in de jeugdzorg, psychiatrie, verslavingszorg. Daarna heeft ze een aantal jaren gewerkt in de anonieme hulpverlening waar ze vele gesprekken met tieners en jongeren over suïcidaliteit heeft gevoerd. Als (gatekeeper)trainer kan Evertine kan op een zeer toegankelijke manier kwetsbare thema’s bespreekbaar maken. Ze weet tijdens trainingen met openheid, humor en gerichte vragen een veilige en sfeer te creëren.

Gerrie Hendriks

i
X Gerrie Hendriks (1954) werkt al vele jaren binnen de GGZ als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Haar hart ligt bij de crisisinterventie en hier heeft ze regelmatig te maken met suïcidale mensen en hun naasten. Hiernaast is Gerrie trainer suïcidepreventie. Het trainen houdt haar scherp en ze vindt het plezierig na al die jaren iets van de kennis en ervaring door te geven. Daarnaast vindt ze dat er nog veel te winnen valt wat betreft de preventie van suïcide.

Gonnie van Kranenburg

i
X Gonnie van Kranenburg (1960) is werkzaam als teammanager (teams Reizigerszorg, infectiepreventie, TBC bestrijding en Seksuele Gezondheid) bij GGD IJsselland. Binnen de GGD is zij betrokken bij de GGD Academy die trainingen buiten de GGD verzorgd op het gebied van Publieke Gezondheidszorg. Voor de GGD heeft zij lange tijd gewerkt bij de Medische opvang Asielzoekers (MOA), als verpleegkundige, trainer en leidinggevende. De ervaring die zij als trainer heeft opgedaan bij de GGD en MOA neemt zij mee bij het geven van de suïcidepreventietraining gatekeeper.

Gulten Topdemir

i
X Gulten Topdemir (1971) is werkzaam als Gz-psycholoog, cognitief-gedragstherapeut en trainer. In haar werk heeft ze regelmatig te maken met mensen met suïcidale gedachten en ook in haar privéleven heeft zij hier mee te maken gehad. Mede hierdoor zet Gülten zich naast haar reguliere werk, sinds 2012 in voor de preventie van suïcide en ze is een gatekeeper.

Henk Hiemstra

i
X Henk Hiemstra (1960) is vrijgevestigd sociaal psychiatrisch verpleegkundige/pohggz, runningtherapeut, trainer/trainingsacteur en provocatief coach. Hij is bij de GGz Friesland betrokken geweest bij de ontwikkeling van suïcidepreventie door het trainen van personeel in gespreksvoering bij suïcidaliteit. Tevens bood hij hulp aan nabestaanden na suïcide. Zijn eigen ervaring met suïcide is in werk en privé.

Hester van der Noordaa

i
X Hester van der Noordaa (1956) heeft meer dan 30 jaar ervaring in de GGZ met cliënten van alle leeftijden, zowel individueel als in groepsverband. Door voortdurende bijscholing en trainingen blijft ze zich ontwikkelen op zowel professioneel als individueel gebied. Maatwerk is voor haar erg belangrijk. In de gatekeepertraining zal ze altijd rekening houden met en aansluiting zoeken bij de groep. Haar expertise ligt bij jongeren met stemmingsproblematiek.

Ilse de Groot

i
X Ilse de Groot (1982) is werkzaam binnen de GGZ als interim Klinisch Psycholoog en psychotherapeut. Zij is daarnaast geregistreerd als EMDR Practitioner, Cognitief Gedragstherapeut en Schematherapeut. Ilse heeft veel ervaring in het werken met zowel mensen die een suïcidepoging gedaan hebben als met naasten en nabestaanden. Ilse is sinds 2011 trainer op gebied van suïcidepreventie.

Inge de Jager

i
X Inge de Jager (1979) heeft als Jeugdverpleegkundige jarenlange ervaring opgedaan in de Publieke Gezondheid. In haar huidige functie van kwartiermaker GGD Academy zet zij zich in om middels interactieve trainingen en workshops een bijdrage te leveren aan gezondheidswinst. De gatekeepertraining suïcidepreventie is daar een onderdeel van. Daarnaast geeft zij trainingen Persoonlijk Leiderschap en zet zij zich actief in rondom het concept van Positieve Gezondheid in samenwerking met het Institute for Positive Health. Verder is zij lid van de Raad van Toezicht voor zeven basisscholen en geeft zij weerbaarheidstrainingen in het regulier- en speciaal onderwijs. Groepsdynamisch werken geeft kansen en mogelijkheden om met elkaar te delen, ervaringen op te doen en van mens tot mens contact te maken. Samen toewerken naar vertrouwen en veiligheid om met elkaar vanuit kwetsbaarheid te bewegen richting het goede.

Ingeborg Thurkow

i
X Ingeborg Thurkow (1968) werkt als sociaal verpleegkundige bij de GGD IJsselland. Bij de GGD is zij werkzaam binnen de infectieziektebestrijding en als accounthouder voor een gemeente in de GGD regio. De afgelopen jaren heeft ze door opleiding en ervaring zich ontwikkeld als trainer. Vanuit dit trainerschap en haar persoonlijke ervaring met suïcide neemt zij een openheid van denken en spreken mee in het geven van gatekeepertrainingen.

Irene Kersten

i
X Irene Kersten (1974) is rouw en verlies begeleider. Ze wordt als freelancer ingezet om teams te begeleiden na ingrijpende gebeurtenissen. Tevens geeft ze training aan professionals op dit gebied. Vanwege haar politie achtergrond heeft ze veel ervaring opgedaan met de gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen. De impact van nare ervaringen en het bespreekbaar maken ervan is voor haar daardoor heel vertrouwd. Ze wil graag het verschil maken en anderen aanzetten ook dat verschil te maken.

Iris Zuidweg

i
X Iris Zuidweg (1989) is werkzaam als consultant, trainer en voorlichter bij 113. Sinds 2017 startte zij als vrijwilliger in de hulplijn. Luisteren, niet oordelen, niet oplossen en tóch helpen – dat leer je daar. Deze praktijk ervaring neemt ze mee in haar werk als gatekeepertrainer. Iris heeft een achtergrond als programmamanager in het bedrijfsleven, daar was (dagelijkse) kwaliteitsverbetering ook een centraal thema. In dat kader gaf zij eerder al diverse trainingen en workshops aan professionals.

Jelko van Riet

i
X Jelko van Riet (1992) is een sociaal werker in een Sociaal Wijkteam. Generalist voor de cliënt, specialist in het team. Zijn focus ligt op psychosociale problematiek en gezinsproblematiek. In zijn werk komt hij regelmatig in contact met mensen met suïcidaal gedrag. Het bespreekbaar maken en contact maken met mensen staat centraal in zijn werk als sociaal werker. Het uitwisselen van deze kennis, motiveert hem om als trainer te werken voor 113.

Jitkse Rullmann

i
X Jitkse Rullmann (1977) is Klinisch Psycholoog en werkzaam bij 113 als gatekeepertrainer. Zij zet zich zo in om zoveel mogelijk mensen vertrouwd te maken met het praten over zelfmoord. Naast haar werk voor 113 werkt zij als docent aan de postdoctorale opleiding tot GZ-Psycholoog en als psycholoog met mensen die lijden aan de gevolgen van psychotrauma, voornamelijk opgedaan in conflictgebieden.

Joris de Heer

i
X Verantwoordelijkheid nemen in communicatie. Als professional afstemmen op de ander. Met oprechte aandacht luisteren. Dit is waar Joris voor staat in zijn werk. Joris de Heer (1990) houdt van concreet aanpakken en spreekt mensen aan op hun eigen kracht, ten behoeve van het gezamenlijk resultaat. In de gatekeepertraining kan Joris met gerichte vragen, rust en humor anderen helpen met dit heftige onderwerp om te gaan.

Karen Keukelaar

i
X Karen Keukelaar (1960) is werkzaam bij 113 Zelfmoordpreventie als Trainer en Consultant. Als vrijwilliger in de hulplijnen van 113 in de periode van 2014 tot 2019 heeft zij vele gesprekken gevoerd met mensen die zich klem voelen zitten en die gedachten hebben om uit het leven te stappen. Deze ervaring neemt zij mee in haar werk als suïcidepreventie trainer en voorlichter. Daarnaast ondersteunt Karen de onderwijsafdeling van 113, is ze Voorzitter van de Maatschappelijke Adviesraad van een woningcorporatie in de provincie Zeeland en begeleidt ze als gespreksleider dialooggesprekken bij allerlei organisaties. Karen heeft een paramedische achtergrond en is altijd actief geweest in meerdere functies in de medische dienstverlening.

Klaas Overbeek

i
X Klaas Overbeek (1973) is werkzaam bij GGZ-Drenthe als verpleegkundige en later als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). Aan het begin van Klaas zijn carrière maakte hij een suïcide van een cliënt mee. Met een gevoel van machteloosheid is hij zich gaan verdiepen in suïcidepreventie. Klaas organiseerde binnen GGZ-Drenthe op eigen initiatief trainingen voor ambulante teams. Inmiddels zijn alle collega’s getraind, vele door Klaas.

Laurence Derussy

i
X Werkelijk verbinding maken, bruggen bouwen, samen de route bepalen en respect voor elkaar, zijn enkele essentiële ingrediënten die Laurence Derussy (1976) hanteert als mens, Trainer, Coach en Begeleider. Binnen haar voormalige en huidige functies in diverse jongerenprojecten, de Nationale Politie, het COA en de Raad voor de Kinderbescherming, kwam en komt zij regelmatig in aanraking met het onderwerp suïcide, naast enkele persoonlijke ervaringen. Zij is daarom dankbaar dat zij een bijdrage kan leveren als Trainer binnen de organisatie van 113.

Linda Brands

i
X Linda Brands (1980) is sinds 2005 werkzaam als zelfstandig trainer en trainingsactrice. Ze daagt deelnemers graag uit om in communicatie nieuwsgierig te zijn naar wie de ander is. Niet invullen maar doorvragen en zonder te oordelen luisteren naar wat de ander te vertellen heeft. Bevlogen, enthousiast en met humor draagt ze met haar werk voor 113 graag een steentje bij aan het verminderen van eenzaamheid door taboe te doorbreken.

Lucy Faas

i
X Lucy Faas (1993) is werkzaam als psycholoog bij een GZ instelling waarbij ze werkt met cliënten met (vroegkinderlijke) trauma’s, depressie, persoonlijkheidsstoornissen en angststoornissen. Tevens werkt Lucy regelmatig met cliënten die zich suïcidaal uiten of een poging hebben gedaan. Sinds 2015 is Lucy begonnen als trainer voor het inwerken van nieuwe stagiaires en vrijwilligers van 113. Hierna is ze binnen 113 werkzaam geweest als psycholoog en begon ze in 2017 als gatekeepertrainer.

Manuela Gemen

i
X Manuela Gemen (1957) werkt al ruim 38 jaar in de GGZ, momenteel als Sociaal psychiatrisch verpleegkundige. In haar werk komt zij vaak in aanraking met suïcidale cliënten. Hierdoor weet zij hoe je contact kunt maken en kunt achterhalen/begrijpen waar hun wanhoop vandaan komt. In de trainingen wilt zij handvatten bieden aan collega hulpverleners en gatekeepers om het gesprek aan te kunnen gaan.

Marcello Braschi

i
X Marcello Braschi (1964) is werkzaam als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, coördinerend behandelaar en trainer/gastdocent. Al jaren verzorgt hij trainingen bij Lentis GGZ en daarbuiten in het kader van suïcide preventie. In zijn werk heeft hij veel ervaring op gedaan met het behandelen en trainen van cliënten met diverse psychiatrische en sociale problematiek. Deze ervaring en zijn enthousiasme neemt hij mee in de gatekeepertrainingen.

Marco van Roosmalen

i
X In zijn inmiddels ruim 35-jarige loopbaan heeft Marco van Roosmalen (1960) gewerkt met een grote verscheidenheid van mensen met zeer uiteenlopende hulpvragen. Sinds 2006 heeft hij zijn eigen bedrijf in coaching-counseling-training-rouw/verliesbegeleiding. Zijn ervaring is dat er nog steeds veel professionals kennis en vaardigheden ontberen op het terrein van verliesbegeleiding en dat er behoefte is aan scholing op dit gebied.

Marije Nijman

i
X Marije Nijman (1987) is als psycholoog werkzaam binnen de GGZ. Ze heeft uitgebreide ervaring opgedaan in de acute psychiatrie en de verslavingszorg. Momenteel is Marije in opleiding tot psychotherapeut, waarbij ze geregeld in aanraking komt met cliënten met zelfmoordgedachten. Marije is sinds de oprichting van 113 betrokken bij diverse projecten binnen de suïcidepreventie. Met het geven van trainingen voor 113 hoopt ze een bijdrage te leveren aan het doorbreken van het taboe dat nog rondom zelfmoord heerst.

Marijke Groener

i
X Marijke Groener (1979) werkt als trainer en coach bij 113, Hogeschool van Amsterdam en in haar eigen bedrijf Studieklaar. Zingeving is bepalend in alles wat ze doet. Daarom zet ze zich voor 100% in voor de missie van 113 om niemand radeloos of eenzaam te laten sterven.

Martine Peppelenbos

i
X Martine Peppelenbos (1979) is werkzaam als projectleider Suïcidepreventie Actienetwerk bij de GGD IJsselland. In haar werk merkt zij hoeveel behoefte er is in de samenleving om over zelfmoord te praten. Door dit onderwerp een podium te geven, gaan mensen hun verhaal en ervaringen delen. Martine probeert dan ook met het suïcidepreventie project van GGD IJsselland een steentje bij te dragen aan het verbreken van het taboe rondom suïcide. Ze neemt haar ervaringen in haar werk ook mee als trainer. Ze hoopt als trainer de deelnemers verder te kunnen helpen in hun dagelijkse (werk)praktijk.

Melanie van Hoeve

i
X Melanie van Hoeve (1969) werkt sinds 2006 als zelfstandig trainer en (paarden)coach. Haar ervaring ligt vooral op het vlak van Motiverende Gespreksvoering en persoonlijke effectiviteit. Zij geniet ervan als tijdens trainingen kwartjes vallen en mensen zichzelf weer hervinden. Thema’s als oordeelloos luisteren en authentiek verbinden krijgen veel aandacht. Als gatekeeper trainer voor 113 wil ze graag bijdragen aan de missie van 113 en zoveel mogelijk mensen helpen het verschil te maken door het stellen van de vraag van je leven.

Mettelina Baarda-Kuiper

i
X Mettelina Baarda-Kuiper (1965) is werkzaam als rouwtherapeut in haar eigen praktijk Aandacht voor Verlies en Rouw. In haar werk komt ze ook in aanraking met mensen die iemand hebben verloren aan suïcide. Door gatekeepers te trainen wordt er professioneel aan preventie gewerkt ter voorkoming van suïcide en daar werkt zij graag actief aan mee. Vanuit haar eigen praktijk verzorgt zij trainingen/workshops/gastlessen op het gebied van verliesverwerking aan andere professionals, vrijwilligers en studenten.

Mirjam Kreulen

i
X Mirjam Kreulen (1969) is psycholoog en onderwijskundige. Ze geeft trainingen op het gebied van complexe communicatie en werkt als psycholoog in een huisartsenpraktijk. Zij vindt het belangrijk om suïcide bespreekbaar te maken en reikt daar in de gatekeeper trainingen graag praktische handvatten voor aan.

Nienke Kool

i
X Nienke Kool (1961) werkt als sr. onderzoeker en verpleegkundige (niet praktiserend) bij het Centrum Intensieve Behandeling van Fivoor. Haar onderzoeksterrein is zelfbeschadigend en suïcidaal gedrag. Binnen haar werkplek is suïcidaliteit een dagelijks onderwerp: vrijwel alle patiënten die bij hen opgenomen zijn hebben meerdere TS-en gedaan en worstelen iedere dag weer met hun suïcidale gedachten. Hun strijd, maar ook de impact op hulpverleners zijn voor Nienke een belangrijke reden om suïcidepreventietrainingen te geven.

Paula Gruben

i
X Paula Gruben (1964) is trainer/coach op het gebied van communicatie en gedrag. Paula heeft sociale psychologie gestudeerd en is al sinds 1989 werkzaam in het trainersvak. In de loop van de tijd heeft ze zich gespecialiseerd in thema’s die raken aan leven en dood: schokkende gebeurtenissen en de impact daarvan op mensen. De zero-suicide missie van 113 draagt ze een wam hart toe. Graag draagt ze haar steentje bij in het verwezenlijken van een samenleving waarin niemand, via die uitweg, radeloos en eenzaam moet sterven.

Pieke Gunsing

i
X Pieke Gunsing (1977) is werkzaam als sociotherapeut in het MBT deeltijd behandelprogramma van de Viersprong. Daarnaast geeft Pieke trainingen via haar eigen bedrijf onder andere voor 113 en is zij inzetbaar voor collegiale opvang bij (agressie) incidenten en als coach bij GGZingeest. Al vroeg in haar jeugd kreeg Pieke te maken met suicidaliteit. Deze fascinatie leidde tot een sterke wil om de klem beter te begrijpen en het taboe te doorbreken.

Ricco de Goede

i
X Ricco de Goede (1976) is werkzaam als trainer en projectleider, hij adviseert gemeenten hoe ze hun aanpak beter kunnen maken voor hun inwoners én voor hun professionals. Zijn missie is om professionals uit het sociaal domein te helpen de armoede aanpak in Nederland te verbeteren. Bij suïcide preventie voelt hij dezelfde drive als bij armoedebestrijding, hier wilt hij graag zijn steentje aan bijdragen als gatekeepertrainer.

Rob van der Hout

i
X Rob van der Hout (1970) is op dit moment werkzaam bij de GGD Zaanstreek Waterland, afdeling projecten. Hij houdt zich met diverse projecten rondom; huiselijk geweld, mensen met verward gedrag en zelfmoordpreventie, bezig. Rob is projectleider van Open de Voordeur’’, een vrijwilligers en ervaringsdeskundige project wat zich richt op de bewustwording en zelfregie bij alle inwoners van de regio met betrekking tot huiselijk geweld.

Ronny Lansbergen

i
X Ronny Lansbergen (1961) heeft al geruime tijd ervaring in het geven van trainingen. In 2009 heeft ze haar trainerslicentie behaald en is ze trainingen gaan geven gericht op gedragsverandering op het gebied van alcohol en middelenverslaving en crimineel gedrag aan (ex-) gedetineerden. Momenteel is zij in dienst van het opleidingsinstituut van Justitie en geeft ze diverse trainingen aan personeel werkzaam binnen justitie. Sinds begin 2017 is zij daarnaast ook docent voor het LOI voor MBO niveau 4 Zorg en Welzijn. Door dit werk met diverse doelgroepen kan zij goed maatwerk leveren en is zij in staat om mensen zich veilig te laten voelen. Deze ervaring neemt zij mee in de gatekeepertraining.