Chatten

Als je wilt chatten met een hulplijnmedewerker doorloop je de volgende stappen: 

1
Vragen vooraf
2
(Wachtruimte)
3
Receptie
4
Chatten
5
Vragen achteraf

Je kunt meteen starten met het invullen van de vragen vooraf, dit duurt maar een paar minuten.

Naar de vragen

Je kunt ook eerst meer lezen over de verschillende stappen en hoe het chatten in zijn werk gaat. 

Uitleg bij de verschillende stappen

Vragen vooraf 

Voor de chat begint, stellen we je graag een aantal korte vragen. Het invullen duurt maar een paar minuten. Je bent anoniem en we gaan zorgvuldig en vertrouwelijk met je gegevens om. Als je alle vragen ingevuld hebt, opent de receptionist de chat. 

Wachtruimte 

Het kan gebeuren dat de receptie niet direct beschikbaar is en dan kom je in onze online wachtruimte terecht. Hier vind je een aantal filmpjes en oefeningen die je kunt bekijken en uitproberen. Ondertussen proberen we de wachttijd voor jou natuurlijk zo kort mogelijk te houden. 

Receptie 

Als één van de receptionisten beschikbaar is, wordt de chat geopend. De receptionist zal je vragen wat er aan de hand is en kan je doorverbinden met een hulplijnmedewerker met wie je verder in gesprek gaat.  

Het is beter als je tijdens het chatgesprek niet in de buurt bent van gevaarlijke spullen en niet in een gevaarlijke situatie bent. De receptionist zal je daarom hierover ook een aantal vragen stellen. 

Chatten 

Nadat je bent doorverbonden met een hulplijnmedewerker hoef je niet alles opnieuw te vertellen. De hulplijnmedewerker kan lezen wat je met de receptionist hebt besproken.  

In het chatgesprek willen we goed naar jou luisteren en als je wilt, kunnen we ook met je meedenken over wat jou kan helpen. Bijvoorbeeld over hoe je rustiger kunt worden of hoe je een eerste stap kunt zetten richting een oplossing voor jouw situatie. Vertel hoe het chatgesprek je zou kunnen helpen. 

Vragen achteraf 

Als het chatgesprek afgerond is, horen we graag hoe het dan met je gaat en wat je van het gesprek vond. Hiervan willen we leren hoe we onze hulp kunnen verbeteren. Het kost je maar een paar minuten tijd om de korte vragen te beantwoorden. Alvast hartelijk bedankt! 

Naar de vragen

Privacy, anonimiteit en voorwaarden

Lees de informatie over privacy en anonimiteit en onze voorwaarden.