Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Gele lintjes helpen

Zondag 10 september is het World Suicide Prevention Day. Een internationale dag waarop we stilstaan bij de mensen die een einde aan hun leven maakten. En een dag waarop we laten zien hoe we kunnen voorkomen dat mensen eenzaam en radeloos sterven door zelfdoding.

In 2022 stierven in Nederland 1.916 mensen door zelfdoding, dat zijn er gemiddeld 5 per dag. Elke zelfdoding raakt ongeveer 135 mensen. Reken maar uit wat dat betekent: in een jaar tijd hebben meer dan 250.000 mensen het verwoestende gevoel van zelfdoding ervaren. Alleen samen kunnen we zelfdoding voorkomen. Met het dragen van een geel lintje tijdens de Wereld Suïcide Preventie Week van 4 t/m 10 september, help jij mee.

Help mee

Veel mensen in ons land worden geraakt door zelfdoding. Misschien ben jij een van die mensen en wil je graag iets doen om het aantal suïcides te verminderen. Met het dragen van jouw gele lintje laat je zien dat het onderwerp jou bezighoudt. Het helpt om het taboe op zelfdoding te doorbreken. Gelukkig gebeurt dat op steeds meer plekken. Op scholen, in de schuldhulpverlening, bij de politie, de GGZ en gemeentes, in buurthuizen en op sportclubs. En dat is mooi, want we hebben elkaar hard nodig. Alleen samen kunnen we het zelfdodingscijfer in Nederland verlagen.

De gele lintjes zijn een symbool van hoop, waarmee je laat zien dat je wilt helpen om te voorkomen dat mensen eenzaam en radeloos een einde aan hun leven maken. Doe je mee? Vraag dan hieronder jouw gele lintje(s) aan en draag het in de Wereld Suïcide Preventie Week van 4 t/m 10 september.