Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Hulpvogel - Hoe praat je over zelfmoord?

Hulpvogel is een serious game gericht op suïcidepreventie ontwikkeld door 113 Zelfmoordpreventie. In Hulpvogel leer je als speler hoe je het gesprek rondom zelfdoding kunt voeren. Kruip in de huid van Vogel en help het kikkertje dat het mentaal moeilijk heeft door verschillende hulpzinnen aan te bieden. Hulpvogel is een interactieve gesprekspuzzel gericht op educatie met positieve feedback en uitleg over de gemaakte keuzes in relatie tot zelfmoordpreventie.

Doorbreek het taboe rondom zelfdoding en leer het gesprek voeren!

Hulpvogel is voor spelers vanaf 18 jaar en ouder.

Hulpvogel startscherm

Verzamelen zinnen en zie of ze een positief effect hebben

Eén van de kikkertjes in Hulpvogel heeft het mentaal moeilijk. Verzamel hulpzinnen bij de verschillende wezentjes, zie welke een positief effect hebben en leer gaandeweg waardevolle gesprekstechnieken.

Kruip in huid van Vogeltje en help het Kikkertje die het moeilijk heeft.

Het is jouw taak als Vogeltje om op zoek te gaan naar het kikkertje dat het mentaal moeilijk heeft, denk jij te weten wie dit is? Net als in het echt weet je pas écht wie suïcidaal is wanneer je ernaar vraagt – Praat erover!

Ontvang feedback op je keuzes en leer al spelend do's en don'ts op het gebied van gespreksvoering

Hulpvogel is ontwikkeld in samenwerking met de afdeling Hulpverlening van 113 Zelfmoordpreventie. Leer wat wel en niet werkt als je praat over zelfdoding en leer op een veilige manier praten en doorverwijzen. Je kunt tijdens het spelen van de game altijd leunen op de kennis van echte professionals

Speel Hulpvogel altijd en overal op je smartphone, tablet of desktop!

Hulpvogel is een web-based game en dus overal te spelen! Volg deze link en speel Hulpvogel overal en altijd op een digital device naar keuze.

Privacy

Bekijk voor het privacybeleid van de game Hulpvogel onze pagina Privacyverklaring of lees de verklaring op de Hulpvogel website.