Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Behandeling depressie

Als je gezocht hebt op behandeling depressie, dan denk je misschien wel dat je zelf depressief bent. In dat geval is het goed om contact op te nemen met de huisarts. Misschien zijn je gedachtes wel zo heftig geworden dat je weleens nadenkt over zelfdoding. Dat kan schrikken zijn. Weet dat je niet de enige bent met deze gedachten.

Als je over deze gedachtes wil praten kun je altijd bellen naar 113 of gratis naar 0800-0113 of chatten met ons via de rode button rechts bovenaan. Je kunt ook eerst een zelftest doen; je krijgt direct advies op je scherm.

Behandeling depressie

Als je meer informatie wilt over behandeling depressie, ga dan naar je huisarts. Denk jij regelmatig aan zelfmoord maar ben je niet in crisis? Heb je het gevoel dat je hier met niemand over kunt praten, dat niemand je begrijpt en dat je er zelf niet uitkomt? De hulpverleners van 113 denken met je mee en kijken samen met jou naar je problemen en mogelijke oplossingen. Praten over je zelfmoordgedachten helpt. Meld je aan voor online therapie of online coaching en chat, bel of mail anoniem tijdens maximaal 8 sessies met je eigen hulpverlener.

Behandeling depressie richtlijn

Als je meer informatie wilt over behandeling depressie richtlijn, neem dan contact op met je huisarts. Wanneer je gebruik wilt maken van de online therapie of online coaching kan dat op verschillende manieren. We bieden e-mail-, chat- en telefoontherapie. Kies zelf wat het best bij jou past.

  • Via chat heb je directe interactie met je psycholoog. Je kan snel op elkaar reageren.
  • Vind je het fijn om iemands stem te horen, of voel je je niet vertrouwd genoeg met de computer? Kies dan voor de telefoon.
  • Wil je juist liever wat langer de tijd nemen om je gedachten te verwoorden? Kies dan voor e-mail. Je kunt de antwoorden van je psycholoog ook wat langer op je in laten werken.

Veelgestelde vragen over onze therapie bij zelfmoordgedachten

Bekijk ons overzicht van veelgestelde vragen over onze online therapie. Heb je een vraag die er niet bij staat, bel dan op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur naar ons spreekuur: 020-311 38 88.

Nu met iemand praten?

Wil je direct met iemand praten, neem dan contact op met één van onze vrijwilligers. Zij staan je direct en anoniem te woord. Onze vrijwilligers geven geen therapie, maar ze kunnen je wel helpen je gepieker even te onderbreken of weer wat rustiger te worden. Kijk hier voor meer informatie en bereikbaarheid van de hulplijn.