Hoogbegaafd kind problemen

Heb jij te maken met een hoogbegaafd kind en leidt zijn of haar gedrag tot problemen thuis of op school? Zorg dan dat je iemand vindt met wie je je zorgen kan delen. Het uitspreken van deze gedachten helpt om de druk van de ketel te halen en met een frisse blik te kijken naar de toekomst.

Ben je bang dat er meer speelt en dat je kind misschien wel (eens) denkt aan zelfmoord? Houd dit dan niet voor jezelf, maar maak het bespreekbaar. Je hoeft dit niet alleen te doen. Praten hierover kan enorm helpen. Je kunt overleggen met een van de psychologen van 113 Zelfmoordpreventie.

Sociaal emotionele problemen bij hoogbegaafd kind

Het gedrag van een hoogbegaafd kind kan anders zijn dan bij ‘gewone’ kinderen. Misschien loopt het anders op school of thuis. Er bestaan een heleboel hoogbegaafde kinderen: wees je er dus van bewust dat je niet de enige bent die zich in deze situatie bevindt en deel je zorgen of gedachten eens met iemand in je omgeving die je vertrouwt. Dit kan je helpen de situatie minder zwaar te zien en na te denken over je vervolgstappen.

Hoogbegaafd kind problemen school

Heeft jouw kind problemen op school door zijn of haar hoogbegaafdheid? Ga dan in gesprek met docenten of iemand van de directie. Samen kun je tot meer begrip en een oplossing komen.

Hoogbegaafd kind problemen thuis

Spelen er thuis problemen, dan is het belangrijk hulp in te schakelen vanuit je omgeving. Praat over je zorgen met een familielid, vriend(in) of je huisarts. Mocht het nodig zijn, dan kan je huisarts je doorverwijzen naar professionele begeleiding. Weet je al dat je met een psycholoog wilt praten maar liever anoniem? Overleg dan eens met de professionals van 113 Zelfmoordpreventie. Je hoeft het niet alleen te doen.

Ik maak me zorgen om iemand anders

Heb jij het idee dat er zelfmoordgedachten spelen bij een volwassene of kind in je omgeving? 113 Zelfmoordpreventie biedt je de mogelijkheid telefonisch te overleggen met een van onze psychologen. Zij bieden je een helpende hand in het omgaan met de situatie en de ander.

Bel met een van onze psychologen.