Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Nascholing huisartsen

Ben je opzoek naar nascholing huisartsen? Misschien kan 113 Zelfmoordpreventie jou verder helpen. Elke dag sterven er 5 mensen aan zelfmoord. Veel van deze mensen zijn eenzaam en radeloos. Als je in de zorg werkt, kan je te maken krijgen met iemand waarbij suïcidaliteit speelt. Wat kan je op dat moment doen om de best mogelijke zorg te verlenen? En wat kan je in de organisatie regelen om suïcidaliteit zo snel mogelijk te herkennen en adequaat te reageren? 

Nascholing huisartsen

Als huisarts kun je veel betekenen in suïcidepreventie. Ben je opzoek naar nascholing huisartsen? Wanneer we met elkaar samenwerken, binnen de eigen organisaties en met organisaties in de keten, en natuurlijk ook met de cliënt/patiënt, kunnen we suïcides voorkomen. In welke organisatie je ook werkt, of hoe klein jouw persoonlijke bijdrage misschien ook maar kan zijn, het kan wel een onmisbare schakel in dit hele proces zijn.

Nascholing huisartsen 2019

Wil je in 2019 nascholing voor huisartsen? Als medewerker binnen de zorg kan je aan de ene kant jezelf trainen zodat je de signalen kan herkennen, het onderwerp bespreekbaar kan maken met een cliënt en eventueel kan doorverwijzen. Indien je binnen jouw beroep ook de suïcidaliteit behandelt, is het belangrijk jezelf ook te trainen in diagnostiek en behandeling.  

Aan de andere kant kan je helpen ervoor zorg te dragen dat er binnen jouw organisatie helder wordt wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft, naast de grenzen die er misschien ook zijn. Zie hieronder welk materiaal er beschikbaar is. 

Online nascholing huisartsen

Online nascholing huisartsen? Wij bieden online verschillende middelen voor huisartsen, zoals een handreiking. 50 procent van de mensen die door zelfmoord zijn overleden hebben in de voorgaande maand hun huisarts bezocht. Dit biedt kansen voor preventie in de huisartsenpraktijk. Als huisarts, POH of assistente heeft u een belangrijke rol bij het voorkomen van zelfmoord bij patiënten. Het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten is de eerste stap bij preventie want we weten dat 87 procent van de Nederlanders een taboe ervaart rondom suïcide. Ook hulpverleners en patiënten ervaren dit taboe. Door erover te praten zet u in op preventie en maakt u het verschil. Download de handreiking hier. 

Online nascholing huisarts

Online nascholing huisarts? Je kunt veel online vinden bij ons. Ook bieden wij een triagetool voor huisartsen. Praten over zelfmoord kan levensreddend zijn. Het vermindert druk en ordent gedachten. Het is de eerste stap naar een oplossing. Een gesprek over zelfmoord kent een aantal Do's en Dont's, deze staan omschreven in de triagetool. Wanneer de patiënt zelfmoordgedachten of –plannen heeft is het belangrijk deze nader uit te diepen aan de hand van de CASE-benadering. Ook deze kun je vinden in de tool.