Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Zelfdestructief

Je hebt gezocht op ‘zelfdestructief’ of ‘zelfdestructieve gedachten’. Kamp jij met zelfdestructie en kom je hier niet meer uit? Zorg dan dat je (professionele) hulp zoekt. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog, maar het kan ook al helpen met iemand in je omgeving over je zelfdestructieve gedachten te praten.

Merk jij dat jouw zelfdestructie gedachten over suïcide teweegbrengt, en wil je hier anoniem over in gesprek? Neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie. Bij ons zitten hulpverleners voor je klaar om je te woord te staan en met je mee te denken. Je kunt ook eerst een test doen.

Zelfdestructieve gedachten

Heb jij er al eens over nagedacht waar jouw zelfdestructieve gedachten vandaan komen? Het kan helpen met iemand te praten over je gedachten en emoties. Niet alleen lucht praten op, het kan je ook helpen te begrijpen waarom je bepaalde gedachten hebt en wat je kunt doen om ze te controleren. Twijfel je nog of het verstandig is om professionele hulp in te schakelen; maak dan een van de zelftesten van 113. Deze testen beantwoorden deze vraag voor je en het advies krijg je direct op je scherm.

Omgaan met destructief gedrag

Heb jij iemand in je omgeving die zelfdestructief is? En heb je het vermoeden dat er gedachten over zelfmoord spelen? Ook dan kun je terecht bij 113. Je kunt met onze psychologen overleggen over wat je het beste kunt doen. Wat je moet zeggen en hoe je het kunt aanpakken. Ze bieden je een helpende hand in het omgaan met de situatie en de ander, Je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur bellen met 020-3113888. Een gesprek duurt meestal zo’n half uur.

 

Heb jij zelfdestructieve gedachten en denk je wel eens aan zelfmoord? Heb je op dit moment hulp nodig? Bel of chat dan met onze hulplijn; deze is 24/7 geopend.