Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Zelfmoordpoeder

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar informatie over zelfmoordpoeder. De afgelopen tijd is hier veel over geschreven in de media.

Denk je aan zelfmoord en zoek je meer informatie over dit zelfdodingspoeder? Wil je met iemand praten over deze zelfmoordgedachten? Wij gaan graag met je in gesprek. Onze hulpverleners zijn 24/7 open om met jou te praten en jou verder te helpen. Je kunt ook eerst een zelftest doen; je krijgt direct advies.

Geen hulp bij zelfdoding

113 staat aan de kant van hoop en leven en geeft geen advies over middelen of methoden waarmee mensen zichzelf om het leven kunnen brengen. Mensen die meer willen weten over het zelfmoordpoeder van Coöperatie Laatste Wil, verwijzen we door naar hun huisarts.

Praat erover

113 is zich ervan bewust dat de media-aandacht rondom Ximena en Coöperatie Laatste Wil veel vragen oproept. Daarom vindt 113 het belangrijk om klaar te staan voor de mensen die met zelfmoordgedachten rondlopen. Het is goed als mensen in nood over het levenseinde kunnen spreken en kunnen zeggen dat zij het leven niet meer zien zitten. Het gesprek hierover met hulpverleners komt het best op gang als mensen hun gedachten over zowel het leven als de dood kunnen uitspreken. Maar wil iemand een einde aan zijn leven of een einde aan zijn lijden? Een hulpverlener kan een patiënt helpen met het krijgen van een goed oordeelsvermogen zodat hij met deze vraag om kan gaan. Door het psychisch lijden van de patiënt te verminderen en de kwaliteit van het leven te bevorderen kan de patiënt reëel en evenwichtig nadenken over leven en dood.