Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Overleg en advies

Als je bezorgd bent over iemand die aan zelfdoding denkt, kan het fijn zijn om je hart te luchten. Of misschien ben je alleen op zoek naar informatie over het onderwerp. In beide gevallen zitten de hulpverleners van onze Overleg- en Advieslijn voor je klaar. Met antwoord op je vragen. Suggesties voor hoe je de ander kan helpen. Of gewoon een luisterend oor. 

Wie kunnen er bij de Overleg- en Advieslijn van 113 terecht? 

De hulpverleners van 113 zijn er voor familieleden, vrienden, (zorg)professionals en andere naasten van iemand die aan zelfdoding denkt.

Hoe bereik ik de Overleg- en Advieslijn van 113? 

Er zijn 2 manieren om in contact te komen met onze hulpverleners: 

  • Heb je snel advies nodig? Bel op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur naar 020-3113 888. Je krijgt dan meteen een hulpverlener aan de lijn. 
  • Heb je niet direct advies nodig? Of wil je vooral informatie verzamelen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Of kijk eens bij de veelgestelde vragen. Misschien vind je daar wel een antwoord op jouw vraag. 

Kan ik ook anoniem contact opnemen? 

Geen probleem. Als je dat prettiger vindt, hoef je niet je (echte) naam noemen. Ook als je dit wel doet, gaan we zorgvuldig om met jouw privacy en die van degene over wie je bezorgd bent. We verstrekken nooit informatie aan huisarts, familie of anderen. Hier lees je meer over dit onderwerp.