Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Onderzoek onder nabestaanden na zelfdoding

113 Zelfmoordpreventie is een landelijk onderzoek gestart waarbij we nabestaanden interviewen die een dierbare zijn verloren door zelfdoding. Dit doen wij om te leren van hun ervaringen en de preventie van zelfdoding te verbeteren. In het huidige onderzoek wordt bekeken hoe nabestaanden dit interview, de zogeheten psychosociale autopsie, ervaren. Als wij meer te weten komen over hoe deze interviews ervaren worden, kunnen wij de interviews en de ondersteuning van nabestaanden verbeteren.

Verloop onderzoek

Het onderzoek is inmiddels afgerond.

Wil je contact opnemen met betrekking tot dit onderzoek? Stuur dan een e-mail naar [email protected]  of bel 06 29587636.

Brochure: als je iemand verliest door suïcide

Als nabestaande van een suïcide komt er ongelofelijk veel op je af. Los van het overweldigende verdriet, moet je als nabestaanden ook veel regelen. Je komt vaak in aanraking met allerlei partijen en organisaties, waar je voorheen wellicht nooit mee te maken hebt gehad. Het rouwproces na een suïcide is daarnaast wezenlijk anders dan bij ieder ander sterfgeval.

Om nabestaanden een steuntje in de rug te bieden is er de brochure “Als je iemand verliest door zelfdoding – Een handreiking voor nabestaanden van een suïcide”. Je kunt de brochure digitaal lezen en downloaden.

 

Heb je zelf gedachten aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand in je omgeving?

Chat of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).