Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je.

Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Ons team

Om het aantal zelfdodingen te kunnen verminderen is wetenschappelijk onderzoek nodig. Bij 113 werken in het onderzoeksteam junior onderzoekers, promovendi en senior onderzoekers. Ook werken er regelmatig onderzoeks-stagiairs en scriptiestudenten met ons mee.  Dit zijn mensen met verschillende achtergronden en expertises: van psychologie, sociologie en biologie tot wiskunde, machine learning en  informatica. Ons team bestaat uit:

Wil je contact opnemen? Vul dan dit formulier in.

Renske Dr. Renske Gilissen is manager onderzoek. Zij begeleidt al het onderzoek bij 113 en is hoofdonderzoeker bij Suicide Research Netherlands.
Elske Elke Elzinga, MSc. is gezondheidswetenschapper en bezig met een promotieonderzoek naar zelfmoordpreventie in de huisartsenpraktijk.
Kim Kim Setkowski is promovenda voor het Supranet GGZ onderzoek.
Saskia Dr. Saskia Mérelle is bewegingswetenschapper, epidemioloog en senior onderzoeker van de onderzoekslijnen ‘113 hulpverlening’ en ‘suicides onder jongeren’.
Guus Guus Berkelmans MSc. is promovendus wiskunde die suïcide onderzoekt door middel van Machine Learning.
Margot Margot van der Burgt MSc, is socioloog en houdt zich bezig met de effectiviteit van Supranet Community en de online hulpverlening van 113.
Milou Milou Looijmans MSc, is psycholoog en is betrokken bij het landelijk onderzoek naar jongeren en suïcide van 113.
Elias Elias Balt MSc, is betrokken bij het landelijk onderzoek naar jongeren en suicide van 113.
Salim Salim Salmi, is een data scientist en doet onderzoek naar de kwaliteit van de online hulpverlening van 113 met behulp van natural language processing.
Wilco Janssen Wilco Janssen is gz-psycholoog bij de afdeling Hulpverlening van 113. Hij onderzoekt vooral hoe de behandeling van mensen met suïcidaal gedrag verbeterd kan worden, zowel binnen als buiten 113.
Lizanne Dr. Lizanne Schweren begeleidt als senior onderzoeker het onderzoek naar effectieve interventies voor suïcidaliteit, en doet onderzoek naar niet-fatale zelfmoordpogingen.
Karlijn Dr. Karlijn Heesen is orthopedagoog en onderzoeker en betrokken bij het onderzoek en de implementatie van de psychosociale autopsie en de zorg voor nabestaanden.
Marijn ten Thij Dr. ir. Marijn ten Thij, is data scientist en past zijn onderzoek in computationele psychologie toe op de online hulpverlening van 113.
Nikki Nikki van Eijk, MSc. is als junior onderzoeker betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten binnen 113. 
Josine Josine Rawee is data-scientist voor SUPRANET GGZ en doet onderzoek naar effectieve suïcide preventie interventies.
Sisco Sisco van Veen is ouderenpsychiater en onderzoeker. Zijn onderzoek richt zich op mensen met een persisterende doodswens.
Diana Dr. Diana van Bergen, senior onderzoeker