Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Ons team

Om het aantal zelfdodingen te kunnen verminderen is wetenschappelijk onderzoek nodig. Bij 113 werken in het onderzoeksteam junior onderzoekers, promovendi en senior onderzoekers. Ook werken er regelmatig onderzoeks-stagiairs en scriptiestudenten met ons mee.  Dit zijn mensen met verschillende achtergronden en expertises: van psychologie, sociologie en biologie tot wiskunde, machine learning en  informatica. Ons team bestaat uit:

Wil je contact opnemen? Vul dan dit formulier in.

Dr. Renske Gilissen
is gedragswetenschapper, hoofd van de onderzoeksafdeling van 113 Zelfmoordpreventie en voorzitter van Suicide Research the Netherlands (SURE-Net) en de Commissie Actuele Nederlandse Suïcideregistratie (CANS).

Dr. Saskia Mérelle
is bewegingswetenschapper, epidemioloog en senior onderzoeker van de onderzoekslijnen ‘113 hulpverlening’ en ‘suicides onder jongeren’.

Dr. Lizanne Schweren
begeleidt als senior onderzoeker het onderzoek naar effectieve interventies voor suïcidaliteit, en doet onderzoek naar niet-fatale zelfmoordpogingen.

Dr. Elke Elzinga
is postdoc onderzoeker en gezondheidswetenschapper. Ze houdt zich o.a. bezig met suïcides onder jongvolwassenen, een sociale media interventie en suïcides onder mannen van middelbare leeftijd die arbeidsongeschikt zijn.

Dr. Yvonne Luigjes
is epidemioloog en gezondheidswetenschapper en doet onderzoek naar niet-fatale suïcidepogingen en suïcidepreventie bij mannen van middelbare leeftijd.

Dr. Guus Berkelmans
doet onderzoek naar machine learning en suïcidaliteit, en houdt zich vooral bezig met bevolkingsdata.

Dominique van Pelt
doet als promovenda onderzoek naar de modelgetrouwheid van de STORM-aanpak: een wetenschappelijk onderbouwde, preventieve aanpak die tot doel heeft een depressie of suïcide bij jongeren vóór te zijn.

Milou Looijmans
heeft een achtergrond als psycholoog en houdt zich als PhD-student en medior onderzoeker bezig met projecten rondom suïcidepreventie bij adolescenten en jongvolwassenen

Josine Rawee
is datamanager en bi specialist bij 113 en doet onderzoek naar effectieve suïcide preventie interventies

Elias Balt
is promovendus en houdt zich met name bezig met de psychosociale autopsie, een methode om van nabestaanden te leren over elke suïcide.

Salim Salmi
doet als promovendus onderzoek naar de hulplijn van 113 met behulp van machine learning en taalmodellen.

Nikki van Eijk
doet als promovendus onderzoek naar de behandeling van suïcidaliteit in de geestelijke gezondheidszorg.

Dr. Paula von Spreckelsen
is als onderzoeker betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten binnen 113, waaronder het onderzoek naar effectieve interventies voor suïcidaliteit.

Kristel Jenniskens
doet als promovenda onderzoek naar de opschaling en implementatie van STORM.

Wilco Janssen
is gz-psycholoog bij de afdeling Hulpverlening van 113. Hij onderzoekt vooral hoe de behandeling van mensen met suïcidaal gedrag verbeterd kan worden, zowel binnen als buiten 113.

Dr. ir. Marijn ten Thij
is data scientist en past zijn onderzoek in computationele psychologie toe op de online hulpverlening van 113.

Rianne Hoogewoning
is managementassistent van Team Onderzoek.