Team onderzoek

Om het aantal zelfdodingen te kunnen verminderen is wetenschappelijk onderzoek nodig. Bij 113 werken in het onderzoekteam mensen met verschillende achtergronden en expertises: van psychologie, sociologie en biologie tot wiskunde, machine learning en  informatica. In dit team werken:

Renske Dr. Renske Gilissen is manager onderzoek. Zij begeleidt al het onderzoek bij 113 en is hoofdonderzoeker bij Suicide Research Netherlands.
Elske

Elke Elzinga, MSc. is gezondheidswetenschapper en bezig met een promotieonderzoek naar zelfmoordpreventie in de huisartsenpraktijk.

Kim Kim Setkowski is promovenda voor het Supranet GGZ onderzoek.
Saskia Dr. Saskia Mérelle is bewegingswetenschapper, epidemioloog en senior onderzoeker van de onderzoekslijnen ‘113 hulpverlening’ en ‘suicides onder jongeren’.
Guus

Guus Berkelmans MSc. is promovendus wiskunde die suïcide onderzoekt door middel van Machine Learning.

Margot Margot van der Burgt MSc, is socioloog en houdt zich bezig met de effectiviteit van Supranet Community en de online hulpverlening van 113.
Milou Milou Looijmans MSc, is psycholoog en is betrokken bij het landelijk onderzoek naar jongeren en suïcide van 113.
Elias Elias Balt MSc, is betrokken bij het landelijk onderzoek naar jongeren en suicide van 113.
Salim Salim Salmi, is een data scientist en doet onderzoek naar de kwaliteit van de online hulpverlening van 113 met behulp van natural language processing.
Xian Hu

Dr. Mandy Xian Hu is neurowetenschapper en doet onderzoek naar de effectiviteit van psychotherapie op suïcide bij 113 en de neurobiologische achtergrond van suïcide bij Suicide Research Netherlands (SURE Net). 

  Dr. Diana van Bergen, senior onderzoeker