Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Toolkit achtergrondinformatie

Hoe is de Toolkit Suïcidepreventie tot stand gekomen?

De Toolkit Suïcidepreventie is samengesteld door 113 Zelfmoordpreventie in samenwerking met GGZ-behandelaren en (familie)ervaringsdeskundigen. Het is een praktische tool: de tools in de toolkit kun je direct toepassen in de klinische praktijk.

Lerende tool

De behandelkeuzetool bevat suggesties voor behandeling op basis van de multidisciplinaire richtlijn diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag, de generieke module Diagnostiek en Behandeling van Suicidaal Gedrag, de nieuwste wetenschappelijke literatuur, en interviews met experts.

De Toolkit Suïcidepreventie is een lerende tool. Wanneer er nieuwe evidentie beschikbaar komt dat een behandeling of interventie effectief is, kan deze als aanbeveling worden opgenomen in de toolkit. Anderzijds kan een behandelsuggestie worden verwijderd als uit nieuw onderzoek blijkt dat deze niet effectief is. 113 Zelfmoordpreventie houdt daarom de wetenschappelijke literatuur scherp in de gaten. Elk kwartaal komt een expertpanel bijeen om nieuwe evidentie en behandelsuggesties te bespreken.

Wanneer de experts oordelen dat er voldoende bewijs is voor een nieuwe behandelsuggestie, wordt de inhoud van de toolkit aangepast.

Nog even dit

  • Soms is het in het belang van de cliënt en/of de hulpverlener wenselijk om van de behandelrichtlijn af te wijken. Dit is de verantwoordelijkheid van de hulpverlener.
  • 113 Zelfmoordpreventie sluit iedere aansprakelijkheid voor de gevolgen die de toepassing van de toolkit in de patiëntenzorg mocht hebben uit.
  • Gegevens die je invoert worden niet opgeslagen. Wel registreren wij met behulp van cookies hoe vaak de toolkit online wordt geraadpleegd