Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Leestip: Hoop doet leven van Jan Mokkenstorm

Gevoelens van wanhoop kunnen zó hevig worden dat ze omslaan in gedachten aan zelfmoord. Hoe ontstaan die gevoelens? Hoe kan het dat ze jou de baas worden? En hoe pak jij de controle weer terug? Oud-directeur Jan Mokkenstorm van 113 legt het uit in Hoop doet leven, de 113 suicide survival guide. Met heldere informatie, praktische instructies en nuttige oefeningen wijst hij je de weg van wanhoop naar hoop. 

Wat voor boek is dit precies? 

Hoop doet leven is een overlevingsgids. Het boek helpt je om zelf de weg uit de wanhoop te vinden. Ook laat het zien bij wie je kan aankloppen als je behoefte aan hebt aan ondersteuning. Het bijzondere? Hoop doet leven is geschreven met respect voor jouw gevoelens en gedachten. En met begrip voor je pijn en radeloosheid. Precies hetzelfde respect en begrip dat je vindt bij de medewerkers van 113. Logisch dus dat zij dit boek van harte aanbevelen. 

Lost dit boek alles op? 

Hoop doet leven is geen vervanging van het professionele advies dat je van een hulpverlener krijgt. Alleen je huisarts, een psycholoog of een psychiater kan samen met jou je problemen en verdriet onderzoeken. En je begeleiden op een manier die bij je past. Wel kan je dit boek gebruiken naast de behandeling door een hulpverlener. Sterker nog: neem het eens mee naar een afspraak. En laat je behandelaar zien welke tips en adviezen voor jou werken. 

Hoop doet leven bestellen? 

Je kan het bij elke boekhandel kopen. Of je bestelt het rechtstreeks bij Uitgeverij Boom