Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Loop op zondagochtend 10 september mee met Walk into the Light

Op zondag 10 september is het World Suicide Prevention Day. Een dag waarop we stilstaan bij de mensen die zijn overleden door suïcide, die een poging hebben overleefd en bij iedereen die door suïcide is geraakt. 113 organiseert in samenwerking met het Suïcide Preventie Centrum op deze betekenisvolle dag een Walk into the Light in Amsterdam; een wandeling met de symbolische afstand van 11,3 km – van het donker naar het licht toe.

Waarom een Walk into the Light?

Je verbonden voelen met anderen is een belangrijk aspect in het tegengaan van suïcidale gedachten. In verbinding blijven als je niet kunt of mag praten over je gedachten is ingewikkeld. Dit geldt ook als je te maken hebt met iemand in je directe omgeving die met die gedachten leeft. Het verminderen van het aantal suïcides en pogingen kunnen we mede tot stand brengen als we in staat zijn om ons aan elkaar te verbinden. Dus: oprechte aandacht voor elkaar hebben en zonder oordeel te luisteren. Er voor elkaar zijn. Dat ontstaat tijdens deze Walk into the Light.

light

Praktische zaken

Er mogen maximaal 50 mensen meedoen aan deze wandeling, er is dus zeer beperkt ruimte. Via het onderstaande inschrijfformulier laat je weten of je meedoet. We beginnen bij Station RAI en lopen vervolgens via Ouderkerk aan de Amstel langs de Ouderkerkerplas Amsterdam weer binnen. Dit is een rustige route. Omdat we 11,3 km lopen is er voldoende tijd voor goede gesprekken, we moedigen je aan om met elkaar te praten of met de 113’ers die meewandelen. De 113’ers zijn te herkennen aan het rode shirt dat ze dragen. De wandeling eindigt op het hoofdkantoor van 113, waar we met elkaar ontbijten. Het ontbijt neem je zelf mee (als deze nog niet op is), 113 regelt de koffie en thee. Hierna zullen we de ochtend gezamenlijk afsluiten. Na afloop is er nog tijd voor enkele nagesprekken, maar je kan ook besluiten om te vertrekken. Het trein- en metrostation Holendrecht ligt op steenworp afstand van het kantoor.

Wanneer: Zondag 10 september 2023
Startlocatie: Station RAI
Verzamelpunt: Beneden, aan de oostkant van het station
Tijd van verzamelen: 05:45 uur
Tijd van vertrek: 06:00 uur
Eindpunt: Hoofdkantoor 113, Paasheuvelweg 25, 1105 BP
Denk aan: Kleding geschikt voor de weersomstandigheden van deze ochtend, water tijdens de wandeling, een kleine snack voor tussendoor en je eigen ontbijt
Wandelen met meer mensen: laat ze zich inschrijven via onderstaand inschrijfformulier

Heb je je ingeschreven maar ben je onverhoopt verhinderd? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met 113 via [email protected].  

Inschrijfformulier:

Leuk dat je van plan bent om je in te schrijven voor Walk into the Light 2023. Om het te bevestigen hebben we wat informatie van je nodig.