Ben je bang dat iemand met zelfmoord bezig is?

De VraagMaar app helpt je om het gesprek aan te gaan.

phone-image

Deze drie stappen kunnen je helpen:

phone-image
phone-image
phone-image

Een groot probleem

Elke dag sterven 5 mensen in Nederland aan zelfmoord en 8% van de mensen denkt er weleens aan. Zelfmoord is voor driekwart van Nederland een taboe, maar door erover te praten kunnen we zelfmoord juist voorkomen.

Deze drie stappen kunnen je helpen:

De vraagMaar app

Praten helpt

Veel mensen vinden het moeilijk om over zelfmoord te praten, maar het kán wel. De VraagMaar app helpt je erbij, met uitleg, oefeningen en tips & tricks. Met een gesprek kan jij het verschil maken.

vraagmaar
  • Gratis en anoniem
  • Feiten en fabels
  • Gesprek oefenen
  • Do's en dont's

Campagne 'Stel de Vraag'

De VraagMaar app van 113 is onderdeel van de campagne 'stel de vraag', waarmee we naasten aansporen om het gesprek aan te gaan over zelfmoord. Zo'n gesprek bestaat uit drie delen: de vraag stellen, luisteren zonder oordeel en samen hulp zoeken. Met die eerste vraag kan je echt het verschil maken. Daarom noemen wij dit ‘de vraag van je leven’.

Over 113

113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Onze ambitie is dat het aantal suïcides in Nederland radicaal wordt teruggedrongen. Zoals dat ook is gelukt met het terugdringen van verkeersdoden en sterfte door hart- en vaatziekten, dodelijke infectieziekten en veel vormen van kanker. Lees verder

phone-image