Donderdag 17 januari om 11.00 is de 17e Fryske radio-Reklamepriis (FRP) uitgereikt door Geart Benedictus fan de Fryske Beweging aan GGD Fryslân (Gemeentelijke Gezondheidsdienst Friesland).  

Lees verder

Berichtgeving over suïcide hangt geregeld samen met een stijging in het aantal suïcides. Woordvoerders, journalisten en andere mediaprofessionals kunnen bijdragen aan het voorkomen van suïcides.

Lees verder

Vanavond zendt Nieuwsuur (NPO2, 22u) een reportage uit over kinderen en jongeren met suïcidale gedachten in de jeugdzorg en de impact daarvan op hulpverleners en begeleiders.

Lees verder

113 Zelfmoordpreventie is er niet alleen voor de hulpvrager. We zijn er ook voor mensen die zich zorgen maken over iemand met suïcidale gedachten en voor (zorg)organisaties en -professionals. Voor hen is er de ‘collegiale overleglijn’, waarop onze hulpverleners dagelijks bereikbaar zijn. 

Lees verder

In Nederland overlijden ieder jaar rond de 100 jongeren onder 23 jaar door zelfmoord, het ene jaar iets minder en het andere jaar iets meer.

Lees verder

In zijn afscheidsrede betoogt VU-hoogleraar Ad Kerkhof (klinische psychologie) dat suïcide preventie moet worden opgenomen in de opleidingen voor psychologen.

Lees verder