Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
BackUp app zelfmoordpreventie

BackUp app vervangt zelfmoordpreventieapp 113Online

113 heeft sinds enige tijd de 113Online-app, ook wel bekend als de zelfmoordpreventie-app. Deze informatieve app is ooit ontwikkeld om praktische informatie en tips te delen over wat je kunt doen voor iemand die aan zelfmoord denkt. Met de lancering van een nieuwe naam, website en huisstijl is deze app gedateerd geraakt. De 113Online-app wordt daarom vervangen door een nieuwe app, de zogeheten BackUp app. Verwijder dus de oude app en installeer de verbeterde nieuwe app!

Wat is de BackUp app?

De BackUp app is een interactieve app die houvast kan bieden aan iemand die zelfmoordgedachten of -gevoelens heeft. De app is ontwikkeld om zelfstandig te gebruiken. Het interactieve aspect van BackUp maakt de app geschikt voor iemand die zich zorgen maakt om een ander met suïcidale gedachten of gevoelens. In de BackUp app kun je contacten kwijt, kaarten om moeilijke situaties herkennen en ermee om te gaan en je kunt alles verzamelen waarvan je een goed gevoel krijgt, van activiteiten tot muziek. Daarnaast kun je een Veiligheidsplan in de app zetten die je kan helpen een crisis te overbruggen. De BackUpbox is het interactieve deel van de app. Bekijk voor meer informatie onze pagina over de mogelijkheden van de BackUp app.

Totstandkoming app

Deze app is een kopie van de Belgische BackUp app die is ontwikkeld door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) met de steun van de Vlaamse overheid. Stichting 113 is VLESP dankbaar voor het gebruiksrecht van een kopie van de app BackUp app.