Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Benefietvoetbalwedstrijd voor 113 door studenten van HSV en Lijst STERK

Benefietvoetbalwedstrijd voor 113 door studenten van HSV en Lijst STERK

Tijdens het EK 2020 dat zich in de zomer van 2021 afspeelde ontstond het idee om een benefietvoetbalwedstrijd te organiseren die gespeeld zou worden door bestuurders van studieverenigingen van de Hanzehogeschool: HSV en Lijst STERK. Dit zijn de twee studentenbelangen organisaties die elk jaar door middel van verkiezingen strijden om de negen zetels in de hogeschool medezeggenschapsraad van de Hanzehogeschool. Op deze manier konden zij zich inzetten voor een goed doel én aandacht genereren voor de verkiezingen die een maand later zouden volgen.

Gedurende het collegejaar 2021/2022 kwamen er steeds meer verdrietig nieuws naar buiten de mentale gezondheid van de studenten in Nederland. Het was aan beide studentenbelangen organisaties om er alles aan te doen om deze problemen te verminderen. Tijdens de organisatie van de benefietvoetbalwedstrijd kwamen ze daarom tot de conclusie dat ze een goed doel uit wilden kiezen dat bijdraagt aan het verminderen van dit probleem. Zo zijn ze bij 113 terecht uitgekomen.

Benefietvoetbalwedstrijd voor 113 door studenten van HSV en Lijst STERK

Op 8 april 2022 was het dan zo ver. Beide partijen hadden een gemengd team weten samen te stellen. Naast de voetbalteams stonden er ook twee enthousiaste cheerleader teams klaar en natuurlijk trouwe supporters van beide verenigingen. Het was een enorm spannende wedstrijd die uiteindelijk na een 1-1 gelijkspel door middel van een strafschoppenserie door Lijst STERK gewonnen werd.

Na de wedstrijd was het tijd voor de derde helft in het clubhuis van G.S.V.V. The Knickerbockers. Ook een gedeelte van de omzet van de bar gaat naar 113. De studenten hebben hun best gedaan om hier ook nog een mooi bedrag van te maken ;) Het eindbedrag zal dan ook snel bekend zijn, maar dat er meer dan 1.000 euro is opgehaald, dat is zeker.