Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Mijn hart is weer van mij

Dany is terug met persoonlijke single ‘Mijn Hart Is Weer Van Mij’

The Voice Of Holland winnaar Dany bracht deze week zijn nieuwe persoonlijke single ‘Mijn Hart Is Weer Van Mij’ uit. De single gaat over de nasleep en het overleven van een geliefde na zelfdoding en komt precies twee jaar na het overlijden van zijn vriend uit. ‘Mijn Hart Is Weer Van Mij’ is de eerste single die Dany helemaal zelf heeft kunnen maken zoals hij dat wil sinds hij The Voice of Holland won. De single is tevens het startpunt van een samenwerking met Stichting 113 - zelfmoordpreventie. Samen zullen Dany en de stichting toewerken naar ‘Suicide Prevention Week’ in September van dit jaar.

Mijn Hart Is Weer Van Mij’ is hier te beluisteren.

“Mijn Hart Is Weer Van Mij” is de eerste single van Dany’s nieuwe EP, die later dit jaar uitkomt. Het nummer gaat over hoe je het leven weer oppakt na het verliezen van een geliefde door zelfdoding en hoe je jezelf ontdekt in zo’n heftige periode. Dany schreef het nummer een jaar na het overlijden van zijn ex Azad, als een aandenken aan hem, maar ook als een ode aan wie hij zelf is geworden door de situatie. Dany zegt het volgende over het nummer:

Ik wilde dit nummer in eerste instantie niet delen. Net als de rest van de EP. Het is namelijk best persoonlijk en intiem. Niet geschikt voor het grote publiek leek mij, maar ik realiseer me dat juist deze verhalen gedeeld moeten worden. In de hoop dat we elkaar wat beter gaan zien. Praten over onze demonen begint makkelijker en makkelijker te worden in deze tijd. Openstaan voor die van een ander is iets wat we als collectief nog kunnen leren. En ik hoop dat mijn muziek en empathie dat los kan wrikken.

mijn hart is weer van mij Dany

Over Dany
Zanger, danser, acteur en artivist. Van een timide jongen achter de schermen. Naar een artiest op een podium. Dat is Dani van Velthoven AKA Dany. Met zijn songs, een mix van westerse popmuziek met Arabische en internationale invloeden, wil hij het verschil maken. Niet alleen op muzikaal gebied maar ook op het gebied van sociaal bewust en welzijn.

Dany maakt zich hard voor sociale kwesties zoals depressie, discriminatie en eenzaamheid en hoopt met zijn songs daar meer bewustzijn voor te creëren. Dany’s hart is queer. Dus zijn muziek komt vanuit een queer lens op de wereld. Maar zijn woorden zijn bedoeld voor iedereen. Een hele stap voor een jongen die ooit begon met dansen bij HBO-opleiding bij Lucia Marthas Performing Arts Institute, gestopt was omdat hij zelf te onzeker was

Ook ontdekte Dany dat zijn hart toch meer bij muziek lag. Uiteindelijk gaf hij zich na verschillende optredens in Spanje op voor TVOH. En met die overwinning op zak is de creatieve en spontane Dany nu klaar om met zijn muziek mensen positief te beïnvloeden en te verbinden.