Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Harry's

Harry's steunt onderzoek naar hulpverlening aan mannen

Het Amerikaanse bedrijf voor mannelijke verzorgingsproducten, Harry's, is actief op de Nederlandse markt. Harry's sponsort onderzoek van 113 en Supranet GGZ naar de kwaliteit en kwantiteit van de geestelijke gezondheidszorg aan mannen van middelbare leeftijd. Een interview met Maggie Hureau, Head of Social Impact bij Harry’s Inc. over het waarom van dit bijzondere partnership.

Harry's reis begon zeven jaar geleden in New York, toen Jeff & Andy (medeoprichters van Harry's Inc.) een poging deden om de scheerervaring te verbeteren door scheermesjes van hoge kwaliteit aan te bieden voor een eerlijke prijs. Het plan werkte. Zozeer zelfs dat ze in 2017 de oversteek maakten en Harry's naar het Verenigd Koninkrijk en nu ook naar Europa brachten met de intentie om scheren en verzorging beter en toegankelijker te maken voor alle mannen. Harry's wil anders zijn. Dus in plaats van overdreven design, geven zij de voorkeur aan vakmanschap van hoge kwaliteit, een eenvoudig ontwerp en een eerlijke prijs voor mannen.

Als een merk in mannenverzorging dat veel geeft om mannen en hun levens, hebben ze veel energie gestoken in het bevorderen van een betere geestelijke gezondheidszorg voor mannen en het doorbreken van stereotypen over mannelijkheid.

Harry's heeft een opvallende sociale missie

"Sinds de lancering van Harry's in 2013 geven we 1% van de omzet terug aan doelen die we belangrijk vinden. Sinds een paar jaar richten wij ons op geestelijke gezondheid. We werken nauw samen met een aantal geweldige organisaties over de hele wereld om de impact in lokale gemeenschappen te vergroten. Door te focussen op een issue dat direct impact heeft op de klanten die wij bedienen, wordt onze sociale missie zinvol voor onze business."

Percentage omzet gaat naar geestelijke gezondheidszorg van mannen

"Geestelijke gezondheid is een probleem dat mannen onevenredig hard treft: miljoenen mannen lijden elk jaar aan geestelijke gezondheidsproblemen. Het aantal zelfmoorden ligt hoger. Deels door de achterhaalde verwachtingen over wat het betekent om een "man" te zijn en daardoor niet in staat te zijn om hulp te vragen.

Als merk voor persoonlijke verzorging dat wereldwijd meer dan 10 miljoen mannen helpt, bevinden we ons in een unieke positie om een grote invloed te hebben op hoe mensen over hun geestelijke gezondheid praten. En op hoe gemakkelijk ze toegang tot zorg kunnen krijgen. Tot nu toe hebben we meer dan 850.000 mannen bereikt door ervoor te zorgen dat ze toegang krijgen tot de geestelijke gezondheidszorg die ze nodig hebben. Wereldwijd hebben we meer dan $ 6 miljoen gedoneerd en werkt Harry’s samen met 14 liefdadigheidsinstellingen."

Maggie Hureau, Head of Social Impact bij Harry’s Inc

De mentale gezondheid van mannen

"Toen we een paar jaar geleden voor het eerst voor dit goede doel kozen, was geestelijke gezondheid nog geen issue waar iedereen het over had. In veel opzichten was er een stigma rond het goede doel zelf. Nu hebben we met z'n allen een collectief trauma meegemaakt tijdens de pandemie. En merken wij dat mensen nu echt geestelijke gezondheid omarmen als een issue.

De pandemie bracht geestelijke gezondheid wereldwijd op de voorgrond, toen mensen van elke achtergrond worstelden met verdriet, zorgen en eenzaamheid. Slaapproblemen en eenzaamheid namen toe, net als depressies en angsten. Maar er is een mooie positieve kant aan ons gezamenlijke jaar van emotionele ontreddering: mensen praten meer over hun geestelijke gezondheid dan ooit tevoren. Deskundigen zijn hoopvol door hoe de pandemie heeft geholpen om het praten over geestelijke gezondheid en het zoeken van hulp te normaliseren.

We vroegen het onze klanten en ontdekten dat 78% van alle consumenten het ermee eens is dat de geestelijke gezondheid in ons land momenteel in een crisis verkeert. Meer dan 50% van de consumenten heeft dit jaar geworsteld met hun geestelijke gezondheid. Of heeft het gevoel dat de pandemie een negatieve impact heeft gehad op hun geestelijke gezondheid. Toch heeft slechts 29% in die periode contact opgenomen met geestelijke zorgverleners. Dit zegt ons dat niet alleen bewustwording nodig is, maar ook echte verbinding en toegang tot middelen."

Stichting 113 Zelfmoordpreventie steunen

"Onze sociale missie heeft als doel om tegen 2024 wereldwijd 1,5 miljoen mannen te bereiken. We zochten in Nederland een partner die een stem heeft in het land, die vertrouwd wordt en die bovenal zeer reële middelen voor geestelijke gezondheid aanbiedt. 113 Zelfmoordpreventie wordt zodanig gerespecteerd en erkend dat Harry’s het gevoel heeft dat we het grootste verschil kunnen maken door het bestaande werk van 113, die elke dag levens redt, te ondersteunen."


Lees hier alles over Harry's en de sociale missie.