Hoopverleners gezocht: jouw ervaring kan levens redden

18 december 2020
hoopverleners ervaring

Heb jij ervaring met suïcidaliteit? Sta je nu sterk(er) in je schoenen? Wil jij jouw verhaal delen als inspiratie voor anderen? Kan je jouw ervaring op professionele wijze inzetten? Wil je vrijwillig bijdragen aan de preventie van suïcide? Meld je dan nu aan. Stichting 113 Zelfmoordpreventie wil ervaringsdeskundigheid meer gaan inzetten binnen de organisatie. Daarom zijn we op zoek naar jou.

Je kunt op verschillende manieren met jouw ervaring bijdragen aan de preventie van suïcide. Denk hierbij ten eerst eens aan het delen van jouw verhaal. Ben je in het verleden suïcidaal geweest én heb je dit overwonnen, dan kan jouw verhaal voor anderen van grote betekenis zijn. Je kunt jouw verhaal delen in tekst, interviewvorm en/of in video. Wij helpen je hier uiteraard graag bij! Mocht je een betekenisvol verhaal willen delen, maar anoniem willen blijven, neem dan zeker ook contact op met ons. We denken graag met je mee.

hoopverlener ervaring

Als ervaringsdeskundige weet je soms als de beste wat helpt en wat niet helpt. Daarom vinden we het belangrijk om in de toekomst ervaringsdeskundigen te laten meedenken als het gaat om de diensten die wij verlenen: de telefonische hulplijn, onze chat, online therapie én trainingen. Ook vinden we het van waarde als je meedenkt over hoe we onze doelgroepen het best kunnen bereiken. Denk hierbij aan campagnes en sociale media zoals Instagram, YouTube en Facebook.

"Toen ik het verhaal hoorde van iemand met dezelfde gevoelens als ik, gaf dat zoveel verlichting. Ik voelde me minder raar, minder eenzaam. Het zorgde er, na de nodige contactmomenten, voor dat ik hulp voor mijn problemen durfde te zoeken. Hiervoor was ik constant bang dat ik een aansteller was. Na het contact met een ervaringsdeskundige kon ik mijn eigen problemen meer serieus nemen."

We staan open voor jouw ideeën en feedback. Jouw inzet is waardevol, of dit nu voor een enkele keer is óf met vaste regelmaat in een team van ervaringsdeskundigen. Jouw ervaring kan levens redden. Dus heb jij ervaring met suïcidaliteit, een suïcidepoging, ben je naaste van iemand die suïcidaal is/was of nabestaande, meld je dan aan. We nemen binnen twee weken contact met je op en samen te onderzoeken welke bijdrage voor jou passend is.

Meld je hier aan als Hoopverlener

hoopverlener