Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Stel de vraag

Landelijke campagne 113 Zelfmoordpreventie weer van start

Elk jaar overlijden in Nederland ruim 1.850 mensen door zelfmoord. Dat zijn 5 mensen per dag. Daarom startte vorig jaar voor het eerst in Nederland de campagne: ‘Stel de vraag van je leven’. Met deze campagne wil 113 Zelfmoordpreventie het taboe rondom praten over zelfmoord doorbreken en het aantal suïcides de komende jaren structureel terugdringen.

Op 22 mei a.s. gaat de campagne verder en komen er twee weken lang online advertenties en radiospots voorbij op landelijke en regionale media. Nieuw dit jaar is een animatie waarin 113 concrete tips en handvatten geeft hoe je over zelfmoord kunt praten. Want praten over zelfmoordgedachten geeft vaak al enorme opluchting bij iemand die hiermee worstelt.

Vragen of iemand denkt aan zelfmoord is niet makkelijk. Maar zo’n vraag kan wel echt verschil maken – soms zelfs het verschil tussen leven en dood. Daarom is ook dit jaar het thema van de campagne: ‘Stel de vraag van je leven’. De campagne is een belangrijk onderdeel van een brede landelijk aanpak, samen met het regionale Suïcidepreventie Actienetwerk.

Maak jij je zorgen om iemand of heb je zelf hulp nodig?
Bel of chat via 0900 - 0113 en 113.nl.