Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je.

Je kunt met ons geheel anoniem bellen en chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Nieuwe website 113 Zelfmoordpreventie

Vandaag is de nieuwe website van 113 Zelfmoordpreventie live gegaan. De nieuwe website is ‘mobile first’ ontworpen, kent meer kleuren en is overzichtelijker.

nieuwe website 113

‘Mobile first’ ontworpen

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen 113.nl via hun mobieltje bezoeken. De nieuwe website is daarom zo ontworpen dat alle informatie makkelijk te vinden is via het telefoonscherm. De meeste bezoekers zijn hulpvragers met suïcidale gedachten. Die willen we uiteraard zo goed mogelijk helpen. Het telefoonnummer 0800-0113 en de mogelijkheid om te chatten zijn daarom altijd in beeld onderin het scherm van de telefoon. Ook op de homepage staat de doorverwijzing naar de hulpverlening centraal.

Geel, de internationale kleur van hoop

In de huisstijl van 113 zijn nu vooral de kleur rood en groen dominant. De urgente kleur rood blijft belangrijk om alle aandacht op de hulpverlening te vestigen. In de nieuwe vormgeving zullen ook zachtere kleuren gebruikt worden die soms beter passen bij minder urgente communicatie. Zoals de kleur geel, de internationale kleur van hoop als het gaat over suïcide. En ook de kleur zachtrood die staat voor kwetsbaar.

Overzichtelijkheid

Suïcidepreventie krijgt gelukkig steeds meer aandacht in Nederland. Dat is ook te zien aan het toenemend aantal initiatieven en projecten. We willen graag via 113.nl aandacht schenken aan al deze ontwikkelingen. Overzicht en rust zijn hierbij van belang. De nieuwe website houdt hier rekening mee.

Een website is nooit af en er zullen nog tal van verbeteringen mogelijk zijn en doorgevoerd worden. Mocht je iets zien dat niet klopt of een suggestie voor verbetering hebben, dan horen wij dat graag. Laat dat dan weten via dit formulier.