Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Ik zie je

Nigel Sean en 113 lanceren videoclip over zelfdoding: 1K Z1E J3 (0800-0113)

Vrijdag 11-3 (om 13:00 uur), lanceerde rapper Nigel Sean in samenwerking met Stichting 113 Zelfmoordpreventie de single met videoclip 1K Z1E J3 (0800-0113). Nigel Sean, die lange tijd zelf kampte met suïcidale gevoelens, maakte het refrein van het nummer live op Twitch samen met andere jongeren. “Met deze single willen we jongeren en hun omgeving meegeven écht naar elkaar te kijken en naar elkaar te luisteren. Mensen die je willen helpen en mensen die hulp nodig hebben, zijn vaak dichterbij dan je denkt”

Unieke co-creatie brengt doelgroep dichter bij elkaar

Rapper Nigel Sean heeft al meerdere hits op zijn naam staan, waaronder de titelsong Lil mama van de film F#ck de liefde. Ondanks zijn successen belandde hij in 2018 in een depressie. Hij kwam maandenlang niet meer van de bank af en kreeg last van suïcidale gedachten. Uiteindelijk wist hij er, met hulp van vrienden en familie, weer bovenop te komen. Hij gooide zijn carrière om en ging muziek maken waar hij écht wat mee had. Vorig jaar december startte hij een 24-uurs inzamelingsactie voor 113 op Twitch. Samen met zijn kijkers schreef hij het refrein voor zijn nieuwe single.

Wegnemen van het taboe

Het nummer 1K Z1E J3 (0800-0113) gaat over een jongen die zijn leven niet meer ziet zitten, zijn gevoelens weg drinkt en verlangt naar iemand die hem werkelijk ziet. In de clip wordt duidelijk dat hij wel mensen om zich heen heeft, maar zij elkaar niet écht zien. Verschillende artiesten met persoonlijke ervaring op dit gebied, zetten zich belangeloos in voor de clip. Allemaal hopen zij dat het nummer bijdraagt aan het wegnemen van het taboe op praten over zelfdoding.

Doodsoorzaak nummer 1

In Nederland sterven iedere dag gemiddeld 5 mensen door suïcide. Zelfdoding is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren tussen 10 en 20 jaar. Begin februari werd bekend dat het aantal suïcides onder jongvolwassen tot 30 jaar in 2021 was gestegen met 15 procent. Zelfdoding kent niet één oorzaak. Het is een complex verschijnsel waarbij meerdere factoren een rol spelen. Praten over zelfdoding kan de eerste stap uit isolement zijn en een begin van herstel.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Scarlet Hemkes, persvoorlichter 113 op [email protected] of Nigel Sean op [email protected].