Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Ontdek de Fototentoonstelling "Now is not the right time" van Peter Pflugler 

Ontdek de Fototentoonstelling "Now is not the right time" van Peter Pflugler 

In een unieke samenwerking met de in Nederland wonende Oostenrijkse fotograaf Peter Plfugler, openen Astare en 113 Zelfmoordpreventie op 6 februari 2024 de deuren voor de bijzondere fototentoonstelling "Now is not the right time." Deze expositie onthult het aangrijpende verhaal van een vader, zijn suïcidepoging en de weerslag ervan op zijn gehele familie. 

Peter Pflugler werd op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met een suïcidepoging van zijn vader. Hierover moest binnen de familie worden gezwegen. Peter Pflugler deelt zijn perspectief: "Dit is een verhaal over de onmogelijkheid van geheimen en wat er gebeurt wanneer we ons verstoppen. Over pijn die uit liefde wordt toegebracht, de complexiteit van stilte en het onverklaarbare verdriet van een jongen." 

De Opening van de fototentoonstelling is op dinsdag 6 februari 2024, om 17.30 uur. De fototentoonstelling is gratis toegankelijk voor het publiek tot en met 31 juli 2024. Locatie: Astare, gelegen aan de Lange Nieuwstraat 10 in Utrecht. 

De kracht van de tentoonstelling gaat verder dan de foto's zelf. Fotograaf Peter Pflugler nodigt iedereen uit om de stilte te doorbreken: alleen samen kunnen we suïcide doorbreken. Bekijk HIER de volledige uitnodiging.

now

Symposium "Now is the right time": 11 april 2024 

Als vervolg op de fototentoonstelling organiseert Astare in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie op 11 april het Symposium "Now is the right time." Het symposium belicht het thema van suïcidaliteit bij mannen van middelbare leeftijd (40-70 jaar).

Meer informatie over het symposium volgt later.