Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je.

Je kunt met ons geheel anoniem bellen en chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Podcast Wat Blijft | 113 oprichter Jan Mokkenstorm

Podcast Wat Blijft? 113 oprichter Jan Mokkenstorm

In de podcastserie Wat blijft volgen interviewers het spoor terug van recent overleden Nederlanders. Wat hebben zij écht betekend? Wat kunnen we leren van hun leven? En hoe leven zij voort? Wat blijft als we er niet meer zijn? Op zaterdag 2 juli a.s. lanceert HUMAN de eerste aflevering over het nalatenschap van: Jan Mokkenstorm.

Jan Mokkenstorm (26 maart 1962 - 8 juli 2019)

Als student kampte psychiater Jan Mokkenstorm zelf met een depressie. Dat motiveerde hem later om het taboe rond zelfdoding te doorbreken. Hij richtte Stichting 113 Zelfmoordpreventie op. Mokkenstorm was eigenwijs en soms onredelijk, maar altijd voor honderd procent toegewijd aan zijn patiënten. Coen Verbraak volgt zijn spoor terug met vriend Jan Smit, collega Anke Wammes en weduwe Nicole Kwaks.

Over Wat blijft

Met Wat blijft zet HUMAN een necrologieën-bibliotheek op in een nieuwe vorm: een podcast. Wat blijft biedt een intieme kijk in het leven van recent overleden Nederlanders, door de ogen van kenners en nabestaanden. Wat laten zij achter? Zullen we ze herinneren als goede of als slechte voorbeelden? Of iets ertussenin?

Update: De podcast is nu hier online te beluisteren.