Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Race Tegen De Klok

Race Tegen De Klok

Race Tegen De Klok. Met deze bijzondere videoclip zet Mits Mitchell z’n schouders onder de campagne van de @gemeente.almere  in samenwerking met @113zelfmoordpreventie. De boodschap is helder; Bij psychische nood is praten dé eerste stap naar herstel. Dat is precies wat hij zich realiseerde toen deze track uit z’n vingers rolde.

‘Blijf niet schreeuwen zonder geluid..’

Check de video hieronder en lees hier meer over de campagne: Almere Jong.


 

Heb je zorgen? Praat erover

Zit jij ergens mee in je gedachten en wil je daarover praten, maar weet je niet met wie? Of maak je je ergens zorgen over? Het is goed om over je vragen, zorgen of angsten te praten met iemand die je vertrouwt.

Jouw mentaal welzijn is belangrijk. Sinds corona hebben veel jongeren afstand van elkaar moeten nemen. Het sociale leven kwam stil te staan, school werd op een andere manier ingevuld en sporten in teamverband werd niet meer mogelijk.

Race Tegen De Klok

Je bent niet alleen

Waar ben ik nou precies aan toe? Dat vragen veel jongeren zich af. Het voelt voor jongeren alsof de tijd dringt terwijl dit niet het geval is. Ze zien het als een race tegen de klok. Je kan je bijvoorbeeld alleen voelen doordat je minder sociale contacten hebt. Of je bent bang dat je niet overgaat op school doordat je niet kan focussen op de online lessen. Met de jongerencampagne Race Tegen De Klok vraagt ALLYLIFE aandacht voor jongeren die deze gevoelens hebben en willen we laten zien dat niemand alleen is met zijn of haar problemen. De gemeente Almere en 113 Zelfmoordpreventie ondersteunen deze campagne

Onthoud dat er altijd iemand is die voor je klaar staat om met je te praten over je problemen. Misschien kan je praten met je ouders, een vriend of vriendin. Er zijn ook organisaties die jij kunt bellen. Zij zijn een luisterend oor, denken met je mee of praten gewoon even met je.

Op deze pagina vind je over verschillende onderwerpen de organisaties en websites waar je terecht kan.