Ruben (23) zwemt, fietst en loopt meer dan €22.000 bij elkaar

18 juli 2019
Foto: Andreas de Groot

De 23-jarige Ruben deed afgelopen zondag 14 juli mee aan de Ironman in Bolton. Dat houdt in: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Zijn doel was om zo veel mogelijk geld op te halen voor jongvolwassenen met depressieve en suïcidale gedachten. Stichting Grip op je Dip en 113 Zelfmoordpreventie ontwikkelen samen een online cursus om deze jongvolwassenen op een laagdrempelige manier te helpen. 

Beste vriend

Ruben deed mee aan de Ironman omdat zijn beste vriend Jochem overleed door zelfdoding. "Jochem was een van mijn beste vrienden", schrijft Ruben op zijn donatiepagina. "Hij is op 12 januari 2016 zelf uit het leven gestapt, een dag waarop mijn wereld instortte. Jochem was depressief. Ondanks dat wij hier allemaal bekend mee waren, merkten we hier door zijn energie en humor nauwelijks iets van. Deze tragische gebeurtenis heeft mij laten zien wat een rotziekte depressie is. Het is een stoornis die erg lastig is om te begrijpen en vaak niet opvalt in je omgeving."

Doneren kan nog steeds

Ruben heeft inmiddels meer dan 22.000 euro opgehaald en de teller blijft oplopen! Ook jij kunt dus nog doneren via deze pagina. Met het opgehaalde geld wordt samen met een groep jongeren een online cursus ontwikkeld voor jongeren die suïcidale gedachtes hebben. Deze cursus wordt begeleid door een professional van Grip op je Dip en 113 Zelfmoordpreventie. 

Over Grip op je Dip

Grip op je Dip zet zich in voor 16 tot 25-jarigen die niet lekker in hun vel zitten. Om grip te krijgen op die gevoelens biedt Grip op je Dip een online groepscursus waar jongeren anoniem en gratis aan deel kunnen nemen. Ook bieden zij een e-mailservice met individuele begeleiding en een website vol met informatie over dips en depressie.