Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
suicidepreventie weg naar werk

Suïcidepreventie en de weg naar werk

In de film ‘De weg naar werk’ vertelt de 33-jarige Lisa over haar roerige jeugd, haar verslaving, de zelfmoordpogingen, maar vooral ook over de weg terug naar het leven. “Er kan echt een leven zijn na zulke chaos”, aldus Lisa. Voor de weg naar herstel is structuur en het hebben van werk een goede basis geweest. De weg naar werk is onderdeel van het platform Sterk door Werk.

Sterk door werk

Sterk door Werk is een platform voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met de weg naar werk en/of behoud van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hierbij valt te denken aan werkzoekenden/werknemers, werkgevers en professionals die mensen met psychische kwetsbaarheid ondersteunen. Dit doen ze door persoonlijke verhalen in beeld te brengen.


Iedere maand verschijnt een nieuwe editie artikelen en films over de ervaringen van werkgevers, professionals en mensen met een psychische kwetsbaarheid in relatie tot werk. Met deze verhalen komen thema’s aan bod als (zelf)stigma, bespreekbaarheid op de werkvloer, het voorkomen van uitval, werken ten tijde van corona en vele andere relevante onderwerpen. Deze maand staat in het teken van suïcidepreventie.

Mannen van middelbare leeftijd

Wist je dat twee van de drie zelfdodingen plaatsvindt onder mannen en meer dan de helft van die mannen tussen de 40 en 65 jaar oud is. Verlies van werk, arbeidsongeschiktheid en schulden zijn hierbij belangrijke risicofactoren. Wat kunnen (zorg)professionals, werkgevers en naasten in dit geval doen? In een interview met Marianne Minks arbeidsdeskundige UWV en ervaringsdeskundigen Harm van der Werf en Henk Oldenbeuving wordt uitgebreid ingegaan op deze vraag: Lees het interview hier.

Meer informatie over: Sterk door werk