Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je.

Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Online therapie

Denk je aan zelfdoding en wil je voorkomen dat je jezelf iets aandoet? Dan kan online therapie iets voor jou zijn. Met een vaste behandelaar probeer je in ongeveer 10 sessies je problemen te doorbreken.

Belangrijk om te weten

  • Iedere week 1 sessie van +/- 45 minuten. Tussen de sessies doe je oefeningen
  • Chatten of bellen
  • Gratis, anoniem en vertrouwelijk
  • Voor iedereen die in Nederland woont, of een Nederlands paspoort heeft
  • Je kan je aanmelden als je nog geen behandeling hebt, of alleen in behandeling bent bij je huisarts of POH-GGZ

Meer weten over de therapie?

In het eerste deel van de therapie probeer je samen met je behandelaar te begrijpen hoe het komt dat je aan zelfdoding denkt. Daarnaast proberen jullie te voorkomen dat je jezelf iets aandoet, terwijl je nog niet 100% zeker weet of je dat wel wilt. Jullie maken bijvoorbeeld een veiligheidsplan of proberen ervoor te zorgen dat je minder snel bij gevaarlijke plekken en spullen kunt. Dit duurt meestal 2 tot 4 sessies.

In het tweede deel van de therapie werken jullie aan 1 of 2 problemen, die een belangrijke rol lijken te spelen bij jouw gedachten aan zelfdoding. Jullie proberen bijvoorbeeld je slaap te verbeteren, testen nieuwe manieren uit om met onaangename gedachten en gevoelens om te gaan of werken aan het verbeteren van je daginvulling. Dit duurt meestal zo'n 4-7 sessies.

Ten slotte gebruiken jullie 1 à 2 sessies om te bespreken hoe je kunt voorkomen dat je later opnieuw in crisis raakt. Als je wilt denkt je behandelaar met je mee over verdere hulp buiten 113.