Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Borderline en depressie

Als je psychische problemen hebt, zoals borderline en depressie, dan is er een kans dat je gedachten aan zelfdoding hebt. Bel 24/7 voor hulp naar 0800-0113 of chat met 113.

Borderline en depressie

Psychische problemen komen soms samen voor, zoals borderline en depressie of borderline en angst. Zelfmoord bij borderline en andere psychische aandoeningen komt veel voor. Heb jij gedachten aan zelfdoding? Blijf daar dan niet mee rondlopen, maar zoek hulp. Bijvoorbeeld bij je huisarts. Je kunt ook 24/7 terecht bij 113 Zelfmoordpreventie. Je bereikt onze hulpverleners via 0800-0113 (gratis) of via de chat

Manisch depressief bij borderline

Iemand met borderline is extreem in zijn of haar gedachten, emoties en gedrag. Ze zijn bang om in de steek gelaten te worden. Vaak vinden ze het moeilijk om relaties te onderhouden. Ook impulsief en roekeloos gedrag komt veel voor, zoals joyriden of zelfbeschadiging. Vaak is dat een manier om om te gaan met de leegte die ze van binnen voelen. Soms is er sprake van borderline en depressie, of iemand is manisch depressief bij borderline. Die combinatie van aandoeningen is erg zwaar. Soms zo zwaar dat mensen geen andere uitweg meer zien en een einde aan hun leven maken. Maar zover hoeft het niet te komen.

Borderline en angst

Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben extreme emoties. Ook hebben ze regelmatig een verschillend idee over wie ze echt zijn. Dat geeft veel stress. Daarom komen borderline en angst ook vaak samen voor. Wil je meer informatie over borderline en depressie of angst? Of weten wat het verschil is tussen manisch depressief en borderline? MIND heeft goede informatie over allerlei psychische aandoeningen. 

Gedachten aan zelfmoord bij borderline? 

Heb jij borderline en depressie of angst? En heb je suïcidegedachten? Neem dan iemand in vertrouwen en praat over je gevoelens. Bijvoorbeeld een familielid of 

een vriend(in). Of ga naar je huisarts. Wil je liever anoniem met iemand praten? Bel dan 0800-0113 of chat met een van de hulpverleners van 113. Wij staan dag en nacht voor je klaar. Of test jezelf en kom erachter of je professionele hulp nodig hebt.