Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Depressief na drugs

Voel jij je depressief na drugs? Ben je bang dat je je zo blijft voelen? Depressie en angst zijn inderdaad veelvoorkomende gevolgen na gebruik van drugs, alcohol maar ook van of geneesmiddelen. Vaak duurt het even voordat je merkt dat regelmatig gebruik van drugs niet goed is voor je mentale (en fysieke) gezondheid.

Voel je je zo depressief na drugs dat je wel eens denkt, "zo hoeft het van mij niet meer"? Denk je (wel eens) aan de dood? Dan is het belangrijk dat je hierover praat en hulp zoekt. Ga naar je huisarts of praat erover met iemand uit je omgeving. Praat je hier liever anoniem over? 113 is 24/7 open voor een gesprek over gedachten aan zelfdoding. Bel 0800-0113 of chat met onze hulplijn.

Depressief na drugs

Vraag jij je af of je depressief na drugs kunt worden? Dat is inderdaad het geval. XTC bijvoorbeeld, kan sluimerende depressiviteit versterken. Als je medicijnen gebruikt voor een depressie en XTC gebruikt, kan dat een gevaarlijke combinatie zijn. Meer lezen over depressie en XTC. Ook gebruik van andere soorten drugs kan leiden tot een depressief gevoel, bijvoorbeeld cocaïne.

Wil je praten met iemand over de gevolgen van drugs? Dat kan bij het spreekuur van het Drugsinfoteam. Op deze pagina van het Trimbos instituut vind je allerlei informatie over de gevolgen van gebruik van verschillende soorten drugs.

Depressief gevoel na drugs

Heb jij een depressief gevoel na drugs? En houden die depressieve klachten maar aan, en ben je bang dat ze niet meer weg gaan? Dan voel je waarschijnlijk erg bezorgd en misschien ook angstig. Gaat het zo ver dat je er wanhopig van wordt en niet meer weet hoe je verder moet leven? Blijf dan niet alleen rondlopen met die wanhoop, angst en zorgen. Praat erover, zoek hulp. Bespreek het met je huisarts of anders met iemand in je omgeving die je vertrouwt. Zoek hulp. Je hoeft het niet alleen op te lossen.

Bespreek je je gedachten aan zelfdoding liever anoniem? De hulplijn van 113 is 24/7 open. Je kunt bellen naar 113 of gratis naar 0800-0113. Chatten kan ook.

Heb je liever wat meer gesprekken over je zelfmoordgedachten? Meld je dan aan voor online therapie of online coaching. Je krijgt een vaste hulpverlener van 113 waarmee je via chat, telefoon of e-mail in gesprek gaat. Wat bij jou past. Gewoon vanuit je eigen omgeving. Je bespreekt waar je gedachten vandaan komen en hoe je er beter mee om kunt gaan. In online coaching gaat het er vooral om hoe je je suïcidale gedachten bespreekbaar kunt maken als je al ergens anders in behandeling bent.