Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Eenzaam voelen in een relatie

Je mag dan wel een relatie hebben; ook in de liefde kun je je eenzaam voelen. De redenen hiervoor lopen uiteen en zijn bij iedereen anders. De een voelt zich onbegrepen of mist een emotionele verbondenheid, de ander ervaart niet genoeg steun van zijn of haar partner. Wat de reden ook is van je eenzaamheid, blijf er niet mee rondlopen. Zoek steun bij een kennis, vriend(in) of familielid: praten helpt om je gevoelens te in perspectief te zien.

Loopt het gevoel van eenzaamheid in je relatie zo hoog op dat je wel eens denkt aan zelfmoord? Praat dan (anoniem) met een van onze hulpverleners van de hulplijn of doe de zelfhulpcursus van 113 Zelfmoordpreventie.

Eenzaam voelen in een relatie

Samen zijn met een partner betekent niet dat je je niet alleen kunt voelen in een relatie. Je kunt je eenzaam voelen in een relatie. Er zijn een heleboel mensen die zich niet begrepen voelen door hun partner of een gevoel van ‘gemis’ ervaren. Door je gevoelens uit te spreken naar een persoon in je omgeving die je vertrouwt kan het duidelijker worden waar dit gevoel precies vandaan komt. Je hoeft het niet alleen te doen en bovendien lucht praten enorm op.

Denk je wel eens aan suïcide, als je je erg eenzaam voelt? Juist dan kan het helpen met een hulpverlener te praten. Overleg dan (anoniem) met iemand die wat verder van je af staat, zoals een hulpverlener van de hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie. Je kunt met hen bellen chatten. 24/7, gratis en als je wilt anoniem.

Eenzaam door syndroom van Asperger

Het kan ook dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je hebt gezocht naar ‘asperger relatie eenzaam’. Zowel mensen die zelf het syndroom van Asperger hebben als mensen waarvan hun partner Asperger heeft kunnen zich erg eenzaam voelen. Wil je hier graag met iemand over praten? Maak dan een afspraak met je huisarts. Spreek uit waar je mee zit. Hij kan je eventueel doorverwijzen naar de juiste vorm van professionele hulp.

Ik voel me eenzaam in mijn relatie

Voel jij je eenzaam in je relatie en wil je daar graag met iemand over praten? Maak dan een afspraak bij de huisarts. Misschien is Join-us wat voor jou. Ga voor informatie of aanmelden naar de website van Join-us. Join Us helpt jongeren (12-30 jaar) die zich (soms) eenzaam voelen en daar verandering in willen brengen. Samen met andere jongeren ga je leuke dingen doen. Ze helpen je sociaal sterker te worden. Join Us heeft locaties in (bijna) heel Nederland en heeft ook online groepen. Ook heeft Join Us een online community waar je direct al terecht kunt voor het leggen van nieuwe contacten en het delen van ervaringen.

Denk je wel eens aan zelfmoord? Bel of chat met de hulplijn (24/7 open) of doe de zelfhulpcursus.

Je kunt je ook aanmelden voor onze online therapie of online coaching. Je praat dan met een vaste behandelaar in een aantal sessies over je gevoelens en gedachten aan zelfdoding. Dan kan via de e-mail via de chat of telefoon. Je kunt anoniem blijven als je wilt.