Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Gelukkig worden zonder partner

Je hebt gezocht op Gelukkig worden zonder partner. Misschien lukt het je niet om een partner te vinden, of is je relatie ten einde gekomen. Het kan ook zijn dat je partner overleden is en je je afvraagt of gelukkig worden zonder partner mogelijk is. Als je je erg alleen voelt, kan het moeilijk zijn om door de dagen heen te komen. Misschien heb je wel mensen om je heen, maar niet die ene speciale. Als het verlangen of het gemis erg sterk worden, kan het lijken alsof iedere dag erdoor gekleurd wordt.

Zijn deze gevoelens zo hevig dat je wel eens aan zelfdoding denkt? Bel 0800-0113 of chat dan met 113. Of doe eerst een zelftest.

Gelukkig worden zonder partner, kan dat?

Gelukkig worden zonder partner is in principe zeker mogelijk. Er zijn aardig wat mensen die er zelfs voor kiezen om als vrijgezel door het leven te gaan. Maar als het niet je keuze is, kan het moeilijk zijn om aan het idee te wennen dat gelukkig worden zonder partner ook een optie is voor jou. Toch zijn er veel stappen die je kunt zetten om geluk te vinden in andere dingen dan een romantische relatie. Zo helpt het veel mensen om te weten dat je iets voor anderen kunnen betekenen. Dit kan in een reguliere baan zijn, maar ook in de vorm van vrijwilligerswerk of mantelzorg.

Ook werken aan de relatie met vrienden en familie kan ervoor zorgen dat je toch het gevoel hebt dat je geliefd bent. Lukt gelukkig worden zonder partner niet meteen, dan kan het erg helpen om je verdriet, verlangen of eenzaamheid niet alleen met je mee te dragen. Misschien ben je bang dat je andere mensen zult lastigvallen als je er met hen over praat. Toch kan het erg opluchten om je gevoelens te delen met een vriend, familielid of collega die je vertrouwt. 

Je staat er niet alleen voor

Ben je zo bang dat het met jou nooit meer goed komt dat je last hebt van zelfmoordgedachten, maar wil je niemand bezorgd maken? Dan kun je veel baat hebben bij een gesprek met een hulpverlener van 113 via de hulplijn.  Je kunt zelfs anoniem met ons praten. Wat jij maar prettig vindt. Je staat er niet alleen voor. Bel 0800-0113 of chat.