Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Genderdysforie behandeling

Heb je problemen met genderdysforie, dan kan behandeling zinvol zijn. Voorkom zelfdoding en bel 0800-0113 of chat met ons (gratis en 24/7 anoniem bereikbaar).

Genderdysforie behandeling

Als je veel last hebt van je genderdysforie, dan kan behandeling een goede stap zijn. Sowieso helpt het vaak om over je problemen te praten. Zo voorkom je dat je alles opkropt en misschien uiteindelijk zelfs suïcidegedachten krijgt. Neem dus iemand in vertrouwen, zoals een familielid, een vriend(in) of je huisarts. Bij gedachten aan zelfdoding kun je ook 24/7 terecht bij 113. Wij bieden gratis en anoniem hulp zonder wachtlijsten. Bel dus naar 0800-0113 of chat met ons.

Geslachtsverandering van man naar vrouw

Als je als jongen geboren bent, maar je voelt je vrouw, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Bijvoorbeeld hormoontherapie, haarverwijdering, borstimplantaten en vaginaplastiek. Je kunt bij genderdysforie de behandeling volledig maken, maar er zijn ook transgenders die bijvoorbeeld alleen hormonen slikken. In Nederland zijn meer dan 100.000 mensen transgender. Je bent dus niet de enige die het gevoel heeft in het verkeerde lichaam geboren te zijn.

Geslachtsverandering van vrouw naar man

De geslachtsverandering van vrouw naar man verloopt iets anders, maar ook hier bepaal je bij genderdysforie de behandeling grotendeels zelf. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een borstverwijdering, het weghalen van je baarmoeder en eierstokken, en het ombouwen van je vagina naar een penis. Ook slik je meestal mannelijke hormonen. Bij genderdysforie kan de behandeling niet ongedaan worden gemaakt. Daarom krijg je goede begeleiding en moet je er 100 procent zeker van zijn dat je een geslachtsverandering wilt.

Genderdysforie: behandeling en hulp

Of je nu kiest voor geslachtsverandering van vrouw naar man of andersom, goede begeleiding is essentieel. Je huisarts kan je verwijzen naar een expertisecentrum waar ze veel ervaring hebben met genderdysforie en de behandeling daarvan. Ook Sense heeft goede informatie over geslachtsverandering van man naar vrouw en andersom. Loop je rond met veel vragen en misschien zelfs gedachten aan zelfdoding? Neem dan contact op met de hulplijn van 113. Want je staat er niet alleen voor.