Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Hulp bij zelfdoding

Ik denk aan zelfmoord, help me! 113 biedt hulp bij zelfdoding voorkomen. Je bereikt onze hulpverleners dag en nacht via onze chat of 0800-0113 (gratis).

Hulp bij zelfdoding

Ik denk aan zelfmoord, help me! Deze vraag krijgen we bij 113 iedere dag. Veel mensen die zoeken naar hulp bij zelfdoding zijn eigenlijk op zoek naar hulp bij leven. 113 biedt daarom geen hulp bij levensbeëindiging, maar helpt je omgaan met gedachten aan zelfdoding. Praten over je suïcidegedachten lucht vaak op. Bel 0800-0113 of chat met ons. Wij staan 24/7 voor je klaar met gratis en anonieme hulp, zonder wachtlijsten. Want je hoeft dit niet in je eentje op te lossen.

Hulp bij zelfdoding

Loop jij rond met suïcidegedachten en zoek je hulp bij zelfdoding? Dan ben je niet de enige. Jaarlijks plegen zo’n 800.000 mensen wereldwijd zelfmoord en nog veel meer mensen ervaren gedachten aan zelfdoding. Toch hoor je niet vaak dat mensen suïcidegedachten hebben. Het kan erg moeilijk zijn om hierover te praten en veel mensen ervaren een drempel om hulp te zoeken, bijvoorbeeld omdat ze zich schamen. Maar dat hoeft niet.

Geen hulp bij levensbeëindiging, maar hulp bij leven

Iedere dag zoeken er heel wat mensen naar informatie over hulp bij levensbeëindiging. Zij zien het leven niet meer zitten en willen er een einde aan maken. Heb jij problemen waardoor je zoekt naar hulp bij zelfdoding, zoals een depressie? Zoek dan hulp om die problemen op te lossen. Meer informatie over depressie en gedachten aan zelfmoord vind je bij MIND.

Gedachten aan zelfmoord: help, wat nu?

Praten over gedachten aan zelfdoding lucht vaak op. Soms zijn je problemen niet op te lossen, maar helpt het al om ze te delen met iemand die je vertrouwt. En soms biedt je gesprekspartner een perspectief waar jij nog niet aan had gedacht. Zet dus die stap naar hulp bij zelfdoding voorkomen en praat erover. 

Weet je niet bij wie je terecht kunt? De hulpverleners van 113 staan dag en nacht klaar om je te helpen via onze gratis hulplijn.