Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Hulp voor ouders met depressief kind

Omgaan met de depressie van je kind is lastig. Zeker als je vermoedt dat je kind misschien wel eens aan de dood denkt. 113 biedt hulp voor ouders met een depressief kind dat mogelijk aan zelfdoding denkt. Bel ons 24/7 gratis op 0800-0113 of chat met ons.

Hulp voor ouders met depressief kind

Help, mijn kind heeft een depressie! Hulp voor ouders met depressief kind is soms lastig te vinden. Meestal richt alle zorg zich namelijk op je kind. Maar ook voor ouders is omgaan met de depressie van je kind vaak zwaar. Soms zelfs zo zwaar dat je het leven niet meer ziet zitten. Loop jij rond met gedachten aan zelfdoding? Of maak je je zorgen dat je kind suïcide wil plegen? Je kunt dag en nacht gratis en anoniem contact opnemen met de hulpverleners van 113. Bel 0800-0113 of chat met ons. 

Help mijn kind heeft een depressie

Is je kind somber, teruggetrokken en niet meer geïnteresseerd in leuke dingen? Dan zou het kunnen zijn dat je kind een depressie heeft. Een manisch depressief kind heeft behalve depressies ook manische periodes, waarin hij of zij juist extreem vrolijk kan zijn en last kan hebben van grootheidswaanzin.

Waar vind je hulp voor ouders met een depressief kind?

Zoek goede informatie over een depressie, bijvoorbeeld bij de Depressievereniging. Zij kunnen jou en je kind ook in contact brengen met lotgenoten als je dat wilt. Praten over omgaan met de depressie van je kind lucht vaak op. Omgaan met een manisch depressief kind of een depressief volwassen kind is moeilijk te begrijpen voor mensen die er zelf niet mee te maken hebben. Daarom kan het fijn zijn om te praten met iemand die hetzelfde meemaakt.

Omgaan met de depressie van je kind

Als je kind depressief is, wil je als ouder goed voor hem of haar zorgen. Maar zorg ook goed voor jezelf. Je huisarts kan professionele hulp bieden voor jullie als ouders met een depressief kind. Je kunt ook altijd terecht bij 113 voor een luisterend oor of advies, zeker als je vermoedt dat je kind suïcidegedachten heeft. Je bereikt ons 24/7 via onze gratis hulplijn.