Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Ik wil niet meer werken

Je hebt gezocht op ‘Ik wil niet meer naar mijn werk’ of ‘Ik kan mijn baan niet meer aan’. Niet meer willen werken kan verschillende oorzaken hebben. Voel je je diep ongelukkig door je werk? Bespreek je gevoelens met een vertrouwenspersoon op je werk, je huisarts of met iemand in je omgeving. Praten helpt om erachter te komen waar deze gedachten vandaan komen en wat je eraan kunt doen.

Voel je je zo ongelukkig door je werk dat gedachten over suïcide een rol gaan spelen? Neem dan contact op met een van de hulpverleners van onze hulplijn. Of doe eerst een test voor advies.

Ik wil niet meer werken

Als je vaak denkt "Ik wil niet meer werken" dan wordt het misschien tijd om daar serieus mee aan de slag te gaan. Iedereen heeft wel eens genoeg van werken. Dat geeft meestal weer over. Maar als het je dag en nacht bezighoudt is er meer aan de hand. Werken maakt een groot deel uit van ons leven. Het heeft dus een grote invloed op hoe we ons leven ervaren. Fijn, zinvol werk, kan enorm bijdragen aan een prettig leven.

Ik ga met tegenzin naar mijn werk

Probeer erachter te komen waarom je met tegenzin naar je werk gaat. Is het werk te zwaar, zijn je collega’s onaardig of vind je het soort werk niet leuk? Het kan ook met jezelf te maken hebben: misschien zit je niet lekker in je vel en heeft dat invloed op hoe je je werk ziet of waarom je niet meer naar je werk wilt. Word je er erg somber van en vraag je je af of professionele hulp iets voor je kan betekenen? Dan kun je een van de zelftesten over angst, depressie of suïcidaliteit van 113 doen. Zo’n test duurt 5 minuten en geeft je de uitslag direct op je scherm.

Ik vind mijn werk verschrikkelijk

Je werk niet (meer) leuk vinden kan een grote invloed hebben op je welzijn. Je besteedt een groot deel van je leven aan werken;. Vind je het niet leuk of zelfs verschrikkelijk, dan kun je je hier heel ongelukkig door voelen. Je voelt je opgesloten en ziet misschien geen uitweg meer. Zie jij de toekomst somber in en denk je wel eens na over zelfmoord? Maak dan een afspraak bij je huisarts. Deze biedt je een luisterend oor en kan je doorverwijzen naar een professional.

Praat je liever met een onbekende, dan kun je terecht voor online therapie of online coaching bij een van onze behandelaren. Je kunt met ze bellen, e-mailen of chatten. Ter plekke wordt gekeken hoeveel gesprekken je nodig hebt en wat je zelf kunt doen om je situatie te verbeteren.

Maakt werk jou diep ongelukkig en lijkt zelfdoding de enige manier om hieruit te komen? Heb je acuut hulp nodig? Bel dan nu met de hulplijn van 113 via 113 of gratis via 0800-0113. Je kunt ook met ons chatten.