Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Nabestaanden

Iemand die een geliefde verliest aan zelfdoding kan een proces van rouw in gaan. Dat kan erg zwaar zijn. Soms komt het voor dat iemand zelf suïcidale gedachten krijgt. Is dat bij jou het geval? Neem contact op met ons. De hulplijn van 113 is 24/7 open. Je kunt bellen naar 113 of gratis naar 0800-0113. Chatten kan ook.

Nabestaanden van zelfdoding

Nabestaanden van iemand die door zelfdoding om het leven is gekomen, gaan ieder op een eigen manier door een rouwproces. Dat kan een heel zwaar en pijnlijk proces zijn. Als dat voor jou zo is, dan is het misschien goed om hier hulp bij te zoeken. Er bestaan verscheidene organisaties die gespecialiseerd zijn in gecompliceerde rouwverwerking. 15% van nabestaanden bij suïcide hebben last van gecompliceerde rouw. Neem contact op met de huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts (POH). Die kan je informeren over de mogelijkheden van hulp in de omgeving.

Organisaties die gespecialiseerd zijn in complexe rouwverwerking waar je ook contact mee kunt opnemen, zijn: 

Last van suïcidale gevoelens en gedachten

Het kan zijn dat je als nabestaande zelf ook suïcidale gevoelens en gedachten krijgt. In dat geval kan je altijd terecht bij ons. Je kunt 24/7 contact opnemen met onze hulplijn. Bel naar 113 of gratis naar 0800-0113 of chat