Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Niet kunnen genieten van leuke dingen

Niet kunnen genieten van leuke dingen komt bij veel mensen wel eens voor. Het kan een teken zijn dat je beheerst wordt door bijvoorbeeld uitputting, verdriet, depressie of teleurstelling. Niet kunnen genieten van leuke dingen is iets waar je korte tijd last van kunt hebben, maar het kan ook lang aanhouden. Je kunt er erg wanhopig van worden. Het lijkt alsof je niet meer mee kunt doen met het leven.

Het is zelfs mogelijk dat niet kunnen genieten van leuke dingen ertoe leidt dat je gaat denken aan zelfdoding. Is dat het geval bij jou? Dan kan het erg opluchten om erover te praten met een hulpverlener van 113. Bel 0800-0113 of chat met ons.

Wat als je zelfs niet meer van leuke dingen geniet?

Niet kunnen genieten van leuke dingen kan een duidelijke aanleiding hebben. Misschien ben je in een dip terechtgekomen na het verlies van iets wat je dierbaar was, zoals een baan of huis. Ook het verlies van een partner of familielid kan deze gevoelens veroorzaken. Maar niet kunnen genieten van leuke dingen komt ook voor bij mensen die aan depressies lijden. Dan is de oorzaak niet altijd duidelijk aan te wijzen. Wat de aanleiding ook is bij jou; niet kunnen genieten van leuke dingen is vaak heel moeilijk om mee om te gaan. De dingen die het leven altijd de moeite waard maakten voor je, kunnen je opeens niet meer boeien.

Geen plezier meer in het leven

Niet kunnen genieten van leuke dingen kan ervoor zorgen dat je op een gegeven moment geen plezier meer hebt in je leven. Mensen om je heen proberen je misschien op te vrolijken door zulke dingen met je te gaan doen, maar jij kunt er geen enthousiasme voor opbrengen. Niet kunnen genieten van leuke dingen kan dan ook leiden tot schuldgevoelens. Door niet kunnen genieten van leuke dingen kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen, waardoor het voelt alsof je leven geen zin meer heeft. Denk je hierdoor wel eens aan suïcide? Dan kan het erg fijn zijn om je gevoelens te delen. Ben je bang je naasten hiermee te belasten? De hulpverleners van onze hulplijn luisteren graag naar je. Bel 0800-0113 of chat met ons. 113 is 24/7 open.