Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Omgaan met depressie partner

Omgaan met depressie partner is lastig. Het is nog moeilijker als je partner misschien zelfs aan zelfdoding denkt. Het leren omgaan met depressie partner is een proces van vallen en opstaan.

113 is er ook voor mensen als jij die willen leren omgaan met partner met depressie, die misschien soms al suïcidegedachten heeft. Wij hebben op werkdagen een spreekuur tussen 10.00 en 16.00 uur. Bel naar 020 311 3888 voor advies en informatie over omgaan met depressie partner met gedachten aan zelfdoding. Je kunt ook kijken bij onze tips en tools als je wilt weten wat je kunt doen als iemand (wellicht) suïcidaal is.

Ook buiten het spreekuur bereikbaar

Er is niet altijd een tijd vast te stellen, waarop je opeens behoeft hebt om te praten. Om een gesprek aan te gaan over het omgaan met depressie partner. Daarom bieden wij ook buiten de tijden van het spreekuur om hulp. Je mag ons bellen op 0800-0113 of met ons chatten als je dat aangenamer vindt. Het gesprek vindt plaats op basis van anonimiteit en in vertrouwen. De hulplijn is 24 uur per dag open. Dus ook als je het ineens in de nacht moeilijk krijgt. Laat je partner wel eens gedachten los over zelfdoding? 113 geeft informatie en advies met een aantal praktische tips en tools.

Omgaan met depressie partner die aan zelfdoding denkt

Er is een 113 Zelfmoordpreventiewijzer beschikbaar als je partner denkt aan suïcide. Het leren omgaan met partner met depressie is al moeilijk genoeg. Suïcidale gedachten van je partner maken je misschien angstig en onzeker. De tips van de preventiewijzer voor zelfdoding zijn onder meer bedoeld om in gesprek te blijven met je partner. Je staat er niet alleen voor in het omgaan met depressie partner. Stel vragen en biedt een luisterend oor. Toon begrip aan je partner en bied aan om samen hulp te zoeken. Je kunt ook de gratis online training suïcidepreventie doen.

Omgaan met depressie partner? Zorg ook goed voor jezelf

Zorg vooral ook goed voor jezelf. Je eigen leven gaat ondanks de depressie van je partner door. Zijn er dingen, waarbij jij je goed voelt? Doe die dan ook vooral en besef dat jij niet verantwoordelijk bent voor de keuzes die je partner maakt. Laat je eigen emoties toe, want het is zeker niet niets als je partner depressief is en aan zelfdoding denkt.