Zelfmoord door liefdesverdriet

Je hebt gezocht op ‘zelfmoord door liefdesverdriet’. Heb jij zoveel liefdesverdriet dat je er wanhopig van wordt en geen uitweg meer ziet? Houd deze gedachten dan niet voor jezelf maar neem iemand uit je omgeving in vertrouwen. Dit kan een vriend(in), collega, studiegenoot of familielid zijn, zolang je hem/haar maar vertrouwt. Praten over je gevoel lucht niet alleen enorm op, het geeft je ook perspectief. Je kunt weer met een realistische blik naar de toekomst kijken.

Wil je liever (anoniem) met een professional praten? Laat je dan doorverwijzen door de huisarts. Praat je liever anoniem met iemand? Bel dan met een van onze psychologen of bel of chat met de hulplijn. Je kunt ook eerst een test doen om erachter te komen of het verstandig is professionele hulp in te schakelen.

Zelfmoordgedachten na relatiebreuk

Door liefdesverdriet kun je enorm in de put zitten. Je kunt je verdrietig, somber, onzeker, angstig, boos of depressief voelen. Hoe je je precies voelt tijdens je liefdesverdriet, is bij iedereen anders. Het is echter belangrijk met iemand in je omgeving te delen hoe je je voelt. Praten haalt de druk van de ketel, je hoeft het niet alleen op te lossen.

Liefdesverdriet suïcidaal

Wil je graag anoniem met een professional praten over je zelfmoordgedachten, maar twijfel je nog of online therapie bij 113 bij je past? Dan kun je altijd een keer rustig met een van onze psychologen overleggen. Je kunt ze op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur bellen op 020-3113888. Een gesprek duurt zo’n half uur. Samen met de psycholoog beoordeel je na dit gesprek of je op eigen kracht verder kunt of dat therapie bij 113 iets voor je kan betekenen.

 

Denk jij aan zelfmoord naar aanleiding van liefdesverdriet en heb je nú hulp nodig? Bel of chat dan met een van onze vrijwilligers. Je hoeft het niet alleen te doen.